Lietuvis dėl kelialapio į finalą pasaulio ralio-kroso čempionate kovojo iš visų jėgų

Septintajame pasaulio ralio-kroso čempionato etape Kanadoje veiksmo antrąją lenktynių dieną netrūko. 16 „Supercar“ klasėje lenktyniaujančių dalyvių kovojo dėl vietų „WorldRX“ septintojo etapo pusfinaliuose ir finale.

Antroji lenktynių diena Kanadoje prasidėjo paskutiniais dviem kvalifikaciniais važiavimais. Trečioji kvalifikacija „GCK Academy“ komandos nariui lietuviui Rokui Baciuškai buvo permaininga. Po starto jis turėjo kontaktą su kitu komandos nariu Guerlainu Chicheritu bei Timu Scheideriu. T. Scheideris apsisuko, G. Chicheritas apgadino automobilį, o R. Baciuška prarado labai brangaus laiko. Visgi galiausiai lietuviui pavyko savo važiavimą užbaigti antram, bet bendroje įskaitoje, susumavus trijų kvalifikacijų rezultatus, mūsiškis turėjo tenkintis 11-ąja vieta.

Tauragiškiui kiek kitaip situacija „Grand Prix de Trois-Rivieres“ trasoje dėliojosi paskutinėje kvalifikacijoje. Be didesnių incidentų trasoje, atkaklios kovos kiekviename metre, R. Baciuškai pavyko savo važiavime pademonstruoti antrą bei ketvirtą laikus bendroje ketvirtosios kvalifikacijos įskaitoje.

Susumavus visų keturių kvalifikacijų laikus, lietuvio rezultatas buvo devintas. Drauge su kitais trimis komandos nariais R. Baciuška pateko į „WorldRX“ Kanados etapo pusfinalį.

R. Baciuška kovojo pirmajame pusfinalyje. Jam teko startuoti antrojoje eilėje iš išorės. Startavus jauniausiam „GCK Academy“ komandos nariui, nepavyko išsikovoti vietos lyderių trejetuke, tačiau lietuvis rankų nenuleido ir iš paskutiniųjų kabinosi į finalą, agresyviai atakuodamas konkurentus savo važiavime. Visgi kontaktas su siena ketvirtajame rate, bandant aplenkti N. Gronholmą, palaidojo viltis pirmąkart pakovoti finale šiame „WorldRX“ sezone.

„Apibendrinus visą lenktyninį savaitgalį, galiu pasakyti kad buvo labai geras ir greitas varžybų savaitgalis. Žinoma, gaila, kad nepavyko iškovoti vietos finale, bet pusfinalyje teko važiuoti paskui du labai greitus šio savaitgalio „Hyundai“ automobilius. Šiame etape šie automobiliai važiavo tartum kitoje lygoje. Visgi nepaisant to, pusfinalyje stengiausi pozicijų neužleisti. Vos tik pasitaikė proga aplenkti N. Gronholmą, ja pasinaudojau. Gaila, kad nepavyko išvengti kontakto su siena, bet greičio mes tikrai turime, o iki varžybų Prancūzijoje išsianalizuosime klaidas, pasitreniruosime ir grįšime dar geresni“, – po varžybų Kanadoje optimizmo neslėpė jaunasis Lietuvos lenktynininkas.

R. Baciuškai tai buvo trečias kartas kuomet teko kovoti dėl vietos finale. Šiame debiutiniame pasaulio ralio-kroso čempionato sezone lietuvis į pusfinalį buvo patekęs Abu Dabyje bei Švedijoje.

Finalą Kanadoje laimėjo Andreasas Bakkerudas. Norvegui, vairuojančiam „Audi S1“, tai buvo pirmoji šio sezono pergalė. Antras ant pakylos lipo latvis Janis Baumanis, o trečiąja vieta džiaugėsi rusas Timuras Timerzianovas.

Šių metų pasaulio ralio-kroso čempionato lyderis Timmas Hansenas liko už borto nuo pusfinalio ir finalo. Po visų kvalifikacijų jam teko tekintis tik 13-ąja vieta. Jo brolis Kevinas Hansenas kelialapį į pusfinalį iškovojo bei prasibrovė į finalą. Tik čia dėl pirmųjų trijų vietų vyko atkakli kova, kurioje švedui teko nusileisti savo konkurentams.

Visgi nepaisant to, bendrojoje čempionato įskaitoje po septintojo etapo lyderiu išlieka Kevinas Hansenas, antroji vieta tenka septintojo etapo laimėtojui Andreasui Bakkerudui, o į trečiąją poziciją nukrito Timmas Hansenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių