Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvis pateko į motokroso olimpą

2016-07-13 15:25

Pasaulio motokroso meistrai susitinka tarptautiniame MXGP čempionate. Nuo šiol ten išvysime ir vieną lietuvį – Arminą Jasikonį. Aštuoniolikmetis pasirašė sutartį su gamykline "Suzuki" komanda ir jau artimiausiu metu su šios komandos vėliava startuos kartu su stipriausiais pasaulyje motociklų kroso meistrais.

Po pusantrų metų, praleistų "Kawasaki Pfeil" komandoje, A.Jasikonis teigia, kad joje jautėsi lyg šeimoje. Su šia komanda anykštėnui pavyko "ADAC MX Masters" čempionate iškovoti trečiąją vietą. Tokią pat poziciją lietuvis užėmė ir Vokietijos motokroso čempionate. "Žinoma, norėjau laimėti abi serijas, ypač tuomet, kai lyderiavau po pirmų dviejų etapų, bet gegužės mėnesį patyriau traumą (A.Jasikoniui buvo lūžusi ranka – aut. past.), todėl teko praleisti keletą varžybų ir pasiekti aukštesnį rezultatą praėjusiame sezone", – pasakojo motociklininkas.

"Kawasaki Pfeil" komanda buvo suteikusi lietuviui motociklą ir rūpinosi visu techniniu palaikymu. Pagrindinis skirtumas tarp buvusios ir dabartinės komandos, su kuria tenka važiuoti A.Jasikoniui, – "Team Suzuki World MXGP" yra tarytum "Suzuki" gamyklos veidas, o "Kawasaki Pfeil" – pusiau profesionali komanda, taigi ir jos biudžetas buvo kur kas mažesnis.

MXGP varžybose lietuvis važiuos su galingu – 450 cm3 motociklu. "Tokiu galingu motociklu man dar neteko važiuoti ir jis sunkiai palyginamas su tuo, kuriuo važiavau "Kawasaki Pfeil" komandoje. Mane patį labai džiugina tai, kad su naujuoju motociklu apsipratau labai greitai ir pripratau prie jo valdymo subtilybių", – dienraščiui pasakojo Belgijoje gyvenantis vaikinas.

A.Jasikonio tobulėjimu rūpinasi ir ne vienas motokroso profesionalas – Kevinas Strijbosas, Stefanas Evertsas. "Jaučiuosi lyg sapne, nes dirbu su geriausiais savo srities profesionalais", – pokyčius karjeroje įvertino motokrosininkas.

Gamyklinės "Suzuki" komandos akiratyje lietuvis buvo jau gana seniai, tik vis neatsirasdavo laisvos vietos, tačiau traumą patyrus Benui Townley, išsyk jo vietą užimti ir buvo pasiūlyta lietuviui. Sutarta, kad motociklininkas su komanda bendradarbiaus tik šį sezoną, tačiau viliasi, kad pasiekti rezultatai tenkins komandos vadovus ir šie nuspręs su juo dirbti toliau. "Kad ir kokį sprendimą priimtų komanda, net ir tie trys mėnesiai, kurie manęs laukia, bus puiki patirtis", – tvirtino A.Jasikonis.

Nei pats sportininkas, nei komanda nekelia šį sezoną labai aukštų reikalavimų. Pasak A.Jasikonio, geriausias jam ir komandai rezultatas – patekti į geriausiųjų penkioliktuką.


Varžosi geriausi

MXGP čempionate dalyvauja beveik 40 geriausių pasaulio motokrosininkų. Tarp jų ir trys latviai: Matissas Karro, Tomas Macukas, Robertas Justas bei estas Hardi Roosiorgas. Tiesa, pastarieji du varžosi silpnesnėje pasaulio čempionato klasėje MX2.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų