Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviško futbolo egzotika – žaidėjai iš „Real“ ir Japonijos

2013-02-24 17:14
Lietuviško futbolo egzotika – žaidėjai iš „Real“ ir Japonijos
Lietuviško futbolo egzotika – žaidėjai iš „Real“ ir Japonijos / fkekranas.lt nuotr.

Prie maišalynės sirgalius per pastarąjį dešimtmetį pripratinusi Lietuvos futbolo federacija (LFF) nenusižengė tradicijai ir šiemet: kalendorinis futbolo sezonas šalyje prasidėjo nesusipratimais dėl licencijavimo ir skubotu tvarkaraščio dygsniavimu.

Tas pats grėblys

Kovo 2-ąją Marijampolėje numatytas Lietuvos supertaurės mačas, o A lygos čempionatą šiemet planuojama pradėti kovo 9-ąją, tačiau kol kas neaišku, kiek komandų varžysis šiame divizione.

Vasario viduryje LFF vykdomasis komitetas trimitavo apie devynis klubus: Panevėžio „Ekraną“, Vilniaus „Žalgirį“, Marijampolės „Sūduvą“, Pakruojo „Kruoją“, „Šiaulius“, Gargždų „Bangą“, Alytaus „Dainavą“, Klaipėdos „Atlantą“ ir Tauragės „Taurą“.

Kai jau buvo paskelbtas tvarkaraštis, kortas sumaišė „Trakų“ klubas. Trakiškiai pateikė pasiūlymą LFF ir paprašė vietos A lygoje. Savo sprendimą jie motyvavo tuo, kad nė vienas aukštesnę vietą I lygoje praėjusiais metais užėmęs klubas teise rungtyniauti A lygoje nepasinaudojo. Pernai Vytauto Jančiausko auklėtiniai I lygoje užėmė ketvirtąją vietą, į priekį praleidę Jonavos „Lietavą“, Kėdainių „Nevėžį“ ir Vilniaus „Granitą“.

Ironiška, tačiau ant to paties grėblio LFF vadovai lipa prieš kiekvieno sezono pradžią. Kasmet skambiai deklaruojama, kad A lygos dugne likusi ekipa iškris į žemesnį divizioną, tačiau atėjus naujiems metams į pirmenybes priimami tie patys klubai. Šiemet pasigailėta pernai galą su galu vos sudūrusio „Tauro“.

Kol kas „Trakai“ laukia LFF verdikto. Jei prašymas bus patenkintas, varžybų tvarkaraštį teks perrašyti.

Pradės maniežuose

Pagal pirminį sumanymą šiemet A lygos varžybos vyks keturių ratų sistema (36 turai) ir finišuos lapkričio 10-ąją. Liepos mėnesį numatyta pertrauka dėl mūsų šalyje rengiamo Europos devyniolikmečių čempionato.

Pirmųjų turų rungtynės iki balandžio 30 d. dėl nepalankių oro sąlygų galės būti žaidžiamos maniežuose arba reikalavimus atitinkančiuose dirbtinės dangos stadionuose.

Antrajame šalies ešelone šiemet gali rungtyniauti net 12 komandų. I lygos licencijas įgijo 9 klubai: Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“, „Trakai“, „Šilutė“, „Kėdainiai“, Radviliškio „Lokomotyvas“, Vilniaus „Žalgiris-3“, Kauno „Spyris“ ir Kazlų Rūdos „Šilas“.

Dar keturi klubai – „Klaipėdos Granitas“, Vilniaus „Polonija“, „Palanga“ ir Panevėžio „Baltija“ – pateikė prašymus priimti į I lygą išimties tvarka ir trys prašymai buvo patenkinti, tačiau klaipėdiečiams ir vilniečiams už tik dalį įgyvendintų kriterijų skirta trijų taškų nuobauda, o „Palangai“, kuri visai neįgyvendino kriterijų, skirta šešių taškų bauda. Šiems trims klubams taip pat skirtos piniginės baudos po 1 000 litų.

„Baltijos“ prašymas atmestas motyvuojant, kad komanda nedalyvavo II lygos varžybose.

Simbolis – išspirtas

Vicečempioną Vilniaus „Žalgirį“ 2008-aisiais nuo išnykimo išgelbėjęs, vėliau treneriu dirbęs Mindaugas Čepas paliko sostinės klubą.

Sutartis su juo baigėsi, o nauja nebuvo pasiūlyta. „Niekada negalvojau, kad taip atsitiks ir man teks palikti šį klubą. Mano venomis teka žaliai baltas kraujas ir man “Žalgiris„ yra daugiau nei komanda. “Žalgiris„ – lyg pirma meilė“, – nuoskaudos neslėpė specialistas.

M.Čepas toliau bus tarp klubo steigėjų ir dalininkų.

Vilniaus vienuolikėje turėtų rungtyniauti ir futbolininkas iš tolimosios Japonijos – neseniai sutartį su „Žalgiriu“ pasirašė 21-ų atakuojantis saugas Takuya Kanai.

Į Lietuvą šis žaidėjas persikėlė iš Nyderlandų. „Žalgiris“ japonui bus pirmoji profesionalaus futbolo stotelė.

„Į Nyderlandus nusprendžiau vykti dėl studijų, o ne dėl futbolo, nors jam vis tiek skyriau daugiau laiko. Universitete krimtau rinkodaros mokslus. Jų dar nebaigiau. Liko vieni studijų metai, kuriuos nuotoliniu būdu galėsiu pabaigti būdamas Lietuvoje“, – apie savo karjeros vingius kalbėjo T.Kanai.

Vilkėjo „Real“ marškinėlius

Įdomų naujoką turės ir „Ekranas“ – šią savaitę prie ekipos prisijungė ispanas Oscaras Reyesas.

24-erių naujokas buvo Ispanijos jaunimo rinktinių kapitonu, o karjerą pradėjo Barselonos „Espanyol“ klube, kur du sezonus atstovavo klubo jaunimo komandai. 2008-aisiais jis buvo paskolintas žymiajam Madrido „Real“ ir žaidė šio klubo antrojoje dublerių komandoje.

Vis dėlto aukštumų didžiajame futbole O.Reyesas nepasiekė. Praėjusiais metais jis atstovavo trečiajame Ispanijos divizione rungtyniaujančiam „Rubi“.

„Madride suvokiau savo kaip žaidėjo esmę – kas aš esu ir ko siekiu. Būtent “Real„ dublerių komandoje atsiskleidžiau kaip žaidėjas“, – laikotarpį tituluočiausiame Europos klube prisiminė „Ekrano“ naujokas.

Grįžta Vacys

Apie futbolo atgimimą pagrįstai svajoja „Atlanto“ aistruoliai – praėjusį sezoną vargęs Klaipėdos klubas pavasarį pasitinka optimistiškesne nuotaika.

Tarpsezoniu „Atlantas“ klubas sukirto rankomis su treneriu rusu Konstantinu Sarsanija. Jis taip pat žinomas kaip vienas rimčiausių Rytų Europos futbolo agentų. Savo padėjėju uostamiestyje K.Sarsanija paskyrė buvusį „Atlanto“ žaidėją Rimantą Žvingilą.

Klube įkurti du departamentai – Sporto ir Administracijos. Sporto departamentą sudarys trenerių štabas, pagrindinės ir dublerių komandų žaidėjai, futbolininkų selekcininkai. Administracijos departamentui, kuriame bus klubo sekretorė, buhalteriai, vadybininkai, vadovaus generalinio direktoriaus portfelį gavęs ilgametis klubo savininkas Vacys Lekevičius.

Ambicijų nestokojantys klaipėdiečiai naujam A lygos sezonui ruošėsi Turkijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų