Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių startai – kol kas nesėkmingi

2014-12-06 10:35
AFP nuotr.

Šeštadienį Dohoje vykstančiame Pasaulio plaukimo čempionate trumpame baseine ir vėl varžėsi lietuviai, tačiau jiems į kitą etapą prasimušti nepavyko.

Pirmas šiandien startavo Povilas Strazdas. 18-metis plaukikas 100 m laisvu stiliumi nuplaukė per 49,33 sek. ir savo plaukime užėmė 7 vietą.

„Nepataikiau į vieną posūkį, galėjo būt geriau. Manau, kad dar tinkamai nepasiruošiau, iki vasaros turėtų būti kitaip, tai vasarą bus geriau“, – apie artėjantį Pasaulio plaukimo čempionatą (ilgajame baseine) Kazanėje jau svarsto P. Strazdas.

Toje pačioje distancijoje startavo ir Mindaugas Sadauskas – distanciją jis įveikė per 48,04 sek. ir savo plaukime buvo 6-tas. Iki pusfinalio pastarajam pritrūko 23-ų šimtųjų sekundės.

„Manau, kad pasirodymas geras, smagu buvo. Rezultatas, kaip ryte, visai neblogas. pasitaupiau pirmus 50 m, bet greičiau nesigavo. Šiaip, esu patenkintas ir gerai jaučiuosi“, – geros nuotaikos po savo plaukimo buvo M. Sadauskas.

Iki Lietuvos rekordo trumpajame baseine Mindaugui pritrūko 0,08 sek. Rekordiniu greičiu atstumą prieš 20-imt metų buvo įveikęs Raimundas Mažuolis.

„Apmaudu, kad nepavyko. Tas rekordas toks senas ir jį norisi pagerinti. Ne paskutinės varžybos: yra kur tobulėti, yra ką taisyti. Manau, kad ateityje šis rekordas bus įveiktas“, – optimistiškai į ateitį žiūrėjo M. Sadauskas.

50 m laisvuoju stiliumi turėjo plaukti R. Meilutytė, tačiau atsisakė tą daryti dėl vakar patirtos kaklo traumos. Vakar, dar prieš pirmą plaukimą Rūta pasitempė kaklą ir vienu metu, pasak jos trenerio J. Ruddo, ji galėjo išvis nestartuoti. R. Meilutytė plauks tik vakare vyksiančiame 100 m krūtine finale. (10 plaukimas iš 13). Paskutinėmis žiniomis, Rūta po atliktų masažų jaučiasi geriau ir sėkmingai ruošiasi artėjančiam finalui.

Nesėkmingai susiklostė Giedriaus Titenio 50 m krūtine plaukimas. Lietuvis distanciją įveikė per 27,04 sek., bendroje įskaitoje užėmė 19-tą vietą ir į pusfinalį nepateko. Nuo lyderio brito Adamo Peaty G. Titenis atsiliko beveik sekunde.

„Visai neblogai, aišku. Laikas netoli asmeninio rekordo, tai plaukimą vertinu puikiai“, – sakė rezultatu nenusivylęs anykštėnas.
Šį vakarą laukia dar viena transliacija, jos pradžia – 17:00 val. Rūta Meilutytė kovos dėl dar vieno medalio čempionate, šįkart ji varžysis 100 m krūtine finale.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų