Lietuvoje vis labiau populiarėja graplingo imtynės

  • Teksto dydis:

Lietuvoje vis labiau populiarėja graplingo imtynės – kovos būdas, kuris jungia daugelį imtynių rūšių.

Tiesa, graplinge negalimi jokie smūgiavimo veiksmai.

„Tai kaip yra maišyti kovos menai, kur yra ir smūgiai, ir imtynės. Čia tik imtynės. Visi leidžiami imtynių veiksmai – metimai, skausmingi laužimai ir smaugimo veiksmai, ir kojos skausmingi veiksmai, tik negalima smūgiuoti“, – teigė Lietuvos graplingo federacijos įkūrėjas Kęstutis Smirnovas.

Dar praėjusiais metais Seimo nario kėdėje sėdėjęs K. Smirnovas dabar jau pasinėręs į pasaulio graplingo čempionatą Lietuvoje. Nors šalyje ši sporto šaka dar neskaičiuoja nė dešimtmečio, po mėnesio į šalį sugūžės stipriausi imtynininkai iš dvidešimties pasaulio šalių.

„Mes draudžiame kojos kulno sukimą, kuris yra labai pavojingas ir traumuoja sportininką per kelio sąnarį, per čiurnos sąnarį ir sportininkas tada gali du-tris mėnesius iškristi iš sporto. Tai šitą veiksmą mes draudžiame. Taip pat draudžiame sprando laužimus, kurie sveikatai yra labai pavojingi“, – kalbėjo K. Smirnovas.

Graplinge sportininkai kovoja iki pasidavimo, naudodami visus imtynių veiksmus – tiek metimus, tiek smaugimo ar skausmingus veiksmus.

Jeigu pasibaigus pagrindiniam kovos laikui nė vienas nelaimi, per pridėtą laiką skaičiuojami papildomi taškai pagal patvirtintas tarptautines graplingo taisykles.

Ši sporto šaka susiformavo iš įvairių kitų imtynių, tokių kaip brazilų džiudzicu, dziudo ar sambo.

„Tikimės, kad diržas čempionų liks čia. Sportininkai visi bus apdovanoti čempiono diržais ir medaliais. Tik pasaulio čempionate mes apdovanojame diržais, o kituose čempionatuose – Europos ar Baltijos – tik medaliai ir kai kovoja dėl absoliutaus nugalėtojo vardo, gali iškovoti ir čempiono diržą“, – teigė K. Smirnovas.

Pasaulio graplingo čempionatas spalį vyks Panevėžyje, jame dalyvaus apie 150 sportininkų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių