Lietuvos antidopingo agentūra testuos mūsų šalyje sportuojančius ukrainiečius

  • Teksto dydis:

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) oficialiai kreipėsi į Lietuvos antidopingo agentūrą dėl pagalbos Lietuvoje sportuojantiems ukrainiečiams.

Dėl karo iš tėvynės priversti išvykti Ukrainos aukšto meistriškumo sportininkai ir toliau privalo laikytis pasaulinio antidopingo kodekso bei turi būti kontroliuojami antidopingo agentūrų, rašoma pranešime spaudai.

„Lietuvos antidopingo agentūra atsiliepė į WADA prašymą ir suteiks visokeriopą pagalbą į Lietuvą atvykusiems Ukrainos sportininkams. Šiuo metu Lietuvoje treniruojasi vienuolika aukšto meistriškumo Ukrainos sportininkų. Tai ir olimpinių sporto šakų, daugiausia lengvaatlečiai, ir neolimpinių sporto šakų atstovai.

Agentūra sutiko atlikti tiek dopingo testus, tiek skirti administracinius resursus, kad ukrainiečiai laikytųsi visų pasaulinio antidopingo kodekso reikalavimų“, – sako Lietuvos antidopingo agentūros direktorė Rūta Banytė.

Aukšto meistriškumo sportininkai privalo reguliariai teikti informaciją apie savo buvimo vietą Antidopingo administracijos ir valdymo sistemoje ADAMS. Pagal šiuos duomenis, antidopingo kontrolieriai nustato sportininkų buvimo vietą ir gali jiems skirti atlikti dopingo testą tiek varžybų, tiek ir ne varžybų metu.

„Norint sportininkams lygiaverčiai dalyvauti tarptautinėse varžybose, jie privalo būti prižiūrimi antidopingo agentūros. Lietuvoje sportuojantiems ukrainiečiams jau pradėti atlikti dopingo testai. Jeigu jie laikysis visų antidopingo taisyklių reikalavimų, jiems nekils jokių kliūčių dalyvauti tarptautinėse varžybose ir tęsti sportininkų karjeras“, – sako R. Banytė.

Pagalbos ranką Ukrainos sportininkams ištiesė ir kitų kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos šalių antidopingo agentūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių