Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos automobilių ralio čempionate – latvio triumfas

2017-10-04 15:56
DMN inf.

Po kovos paskutiniajame Lietuvos automobilių ralio čempionato finale Lietuvos čempiono titulą antrus metus iš eilės iškovojo latviai Janis Vorobjovas ir Ivo Pūkis.

Vėl: antrus metus iš eilės greičiausiu ir geriausiu Lietuvos ralio lenktynininku tampa latvis.
Vėl: antrus metus iš eilės greičiausiu ir geriausiu Lietuvos ralio lenktynininku tampa latvis. / DMN nuotr.

Finaliniame Lietuvos ralio čempionato etape netrūko įtampos, kurią sukūrė techniniai gedimai ir avarijos. Įpusėjus finaliniam etapui, smulkių techninių gedimų patyrė Benedikto Vanago ir Aisvydo Paliukėno ekipažas. Sustreikavo vairo stiprintuvas, tačiau šis gedimas buvo greitai sutvarkytas. Septintajame greičio ruože ekipažui ir vėl nepasisekė – pametė ratą, tačiau dalyvių ryžto tai nesumažino ir jie toliau tęsė kovą.

Jau nuo pirmojo greičio ruožo užvirė kova tarp keturių pirmųjų ekipažų: Janio Vorobjovo, Giedriaus Notkaus, Vytauto Švedo ir Deivido Jociaus. Iki pirmojo apsilankymo serviso zonoje greičiausio ralio piloto vardą dalijosi J.Vorobjovas ir G.Notkus. Abu sportininkai santykius aiškintis pradėjo dar praėjusiais metais, kai tik paskutiniame, naktiniame, greičio ruože Latvijos lenktynininkas išplėšė pergalę iš panevėžiečio rankų. Taigi pirmuosiuose keturiuose greičio ruožuose virė kova tarp šių sportininkų.

Po apsilankymo serviso zonoje lenktynininkai grįžo į trasą, tačiau dėl D.Jociaus avarijos penktasis greičio ruožas buvo atšauktas. D.Jociui pasitraukus, kova vyko pirmajame trejetuke, tačiau J.Vorobjovas antroje lenktynių dalyje pradėjo didinti tempą ir spausti G.Notkų –  jį aplenkė septintajame bei aštuntajame greičio ruožuose ir pradėjo didinti atotrūkį. Ir nors G.Notkui pavyko greičiau įveikti paskutinį greičio ruožą, kai jau Dzūkijos girias gaubė tamsa, tiek ralio, tiek ir viso čempionato nugalėtojo regalijos atiteko latviui J.Vorobjovui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų