Lietuvos badmintonininkės Europos žaidynėse startavo pralaimėjimais

  • Teksto dydis:

Lietuvos badmintonininkėms nepavyko pergalingai pradėti Europos žaidynių nei vienetų, nei dvejetų varžybose.

„Mačo baigtį lėmė smulkios detalės. Kartais tiesiog pritrūko susikaupimo“, - prisipažino 28-erių Gerda Voitechovskaja po pralaimėjimo moterų dvejetų varžybų A grupės pirmame ture.
Lietuvos sportininkės G. Voitechovskaja ir Vytautė Fomkinaitė atkaklioje kovoje 13:21, 21:14, 19:21 neatsilaikė prieš vengres Nikolettą Bukoviczki ir Daniellą Gondą.
 
„Svarbiais momentais buvo per daug perskubėjimo, noro greitai pasiimti tašką. O man asmeniškai labai nesisekė padavimas. Atrodytų, maža detalė, bet pati pradžia labai svarbi. Jei nesužaidi jos teisingai, labai sunku sugrįžti į žaidimą ir laimėti tašką“, - teigė 21-erių metų V. Fomkinaitė.
 
Pirmame badmintono dvejetų varžybų etape Minske 16 komandų suskirstytos į keturias grupes. Po dvi stipriausias poras pateks į ketvirtfinalį.
 
A grupėje lietuvių, kurias į žaidynes atlydėjo treneris Juozas Špelveris, dar laukia du mačai – su britėmis Lauren Smith ir Chloe Birch (birželio 25 d.) ir danėmis Sara Thygesen ir Maiken Fruergaard (birželio 26 d.). Didžiosios Britanijos sportininkės pirmose rungtynėse įveikė Danijos duetą 21:12, 21:18.
 
„Abi šios poros – grupės favoritės. Tad laukia dvejos labai sunkios rungtynės“, - įsitikinusi G.Voitechovskaja.
 
V. Fomkinaitei kova su vengrėmis buvo jau antras mačas per dieną. Ryte lietuvė vienetų varžybų pirmame rate 12:21, 16:21 pralaimėjo prancūzei Marie Batomene.
 
Kitose C grupės rungtynėse britė Kirsty Gilmour 21:5, 21:13 nugalėjo norvegę Elisą Wiborg.
 
Su brite V. Fomkinaitė žais antradienį, su norvege – trečiadienį. Į aštuntfinalį pateks dvi žaidėjos.
 
Ar užteks jėgų žaisti du mačus per dieną? „Tai nėra neįprasta. Lietuvoje galėčiau žaisti ir dešimt rungtynių per dieną, jausčiausi taip pat pavargusi, kaip čia po dviejų. Nes čia vargina ir susikaupimas, atsakomybė, didesnis noras laimėti. Tikrai sunku, bet kaimelyje turime puikią medikų komandą, tikimės, kad jie padės atsigauti“, - paaiškino V. Fomkinaitė.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių