Lietuvos boksininkė G. Stonkutė liko be olimpinio kelialapio

  • Teksto dydis:

Paryžiuje prasidėjo Tokijo olimpinių žaidynių bokso varžybų atrankos turnyras.

Europos zonos atrankos turnyras yra paskutinis, kuriame kovojama dėl olimpinių kelialapių. Likę kelialapiai bus išdalinti pagal olimpinius atrankos turnyrus organizuojančios Tarptautinio olimpinio komiteto bokso grupės sudarytus reitingus.

Paryžiuje į ringą kopė vienintelė Lietuvos atstovė 20-etė Gabrielė Stonkutė. 2019 m. Europos jaunimo čempionė svorio kategorijos iki 75 kg pirmoje kovoje susitiko su pasaulio bei Europos čempionatų prizininke 28 metų ukrainiete Anastasija Černokolenko.

Labai atkakliai vyko pirmas raundas. Trys teisėjai įžvelgė ukrainietės pranašumą 10:9, du teisėjai buvo lietuvės pusėje. Antrame raunde A. Černokolenko perėmė iniciatyvą ir visi penki teisėjai pergalę skyrė ukrainietei 10:9. Paskutiniame trečiame raude G. Stonkutė siekė žūtbūt perlaužti dvikovos eigą, tačiau labiau patyrusi varžovė išlaikė persvarą iki finalinio gongo.

G. Stonkutė pralaimėjo taškais 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 28:29) ir pasitraukė iš kovos dėl olimpinio kelialapio. Bilietus į Tokiją laimės dvi pergales iškovojusios ir į atrankos turnyro pusfinalį patekusios boksininkės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių