Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos futbolo federacija – kol kas be galvos

2012-09-07 21:49
Lietuvos futbolo federacija – kol kas be galvos
Lietuvos futbolo federacija – kol kas be galvos / Shutterstock nuotr.

Iki panagių susikopromitavusi Lietuvos futbolo federacija (LFF) dar mažiausiai dvi savaites neturės vadovo.

Vakar LFF vykdomojo komiteto posėdis, svarstęs šios organizacijos prezidento Juliaus Kvedaro likimą, dirbo lyg karo sąlygomis – už kelių apsaugos tarnybų užtvarų.

Neoficialiomis žiniomis, J.Kvedaras siekė, kad į LFF viceprezidento, kuris jį laikinai pavaduotų, pareigas būtų išrinktas politikas – Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys Žilvinas Šilgalis.

Tačiau šis klausimas į LFF VK posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas nesilaikant LFF įstatuose numatytos procedūros. Į tai dėmesį atkreipė ir skandalu Lietuvoje susidomėjusios Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) pareigūnai.

Todėl nutarta kitą LFF VK posėdį surengti po dviejų savaičių. Galimų pretendentų į LFF viceprezidento pareigas kandidatūros kol kas neįvardijamos. Kalbama, kad kai kurie LFF VK nariai suabejojo savo lojalumu J.Kvedarui ir galimiems jo statytiniams.

J.Kvedaras, įtariamas UEFA lėšų grobstymu, nuo pareigų pusei metų buvo nušalintas rugpjūčio 30 dienos Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu. Vakar J.Kvedaras dar nebuvo apskundęs šio sprendimo, paskutinė diena jam tai padaryti – rugsėjo 10-oji.

Vakar Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) lankėsi UEFA generalinio direktoriaus pavaduotojas Theodore'as Theodoridis ir Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) plėtros departamento vadovė Europos šalių regionui Eva Pasquier.

Svečiai susitiko su vidaus reikalų ministro patarėju Gintautu Babravičiumi bei VRM viešojo saugumo politikos departamento direktoriumi Tomu Žilinsku ir aptarė LFF susidariusią situaciją.

UEFA atstovai informavo, kad, vykdydami savo pradėtą tyrimą, tiesiogiai kreipsis į Generalinę prokuratūrą dėl papildomos informacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų