Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos futbolo rinktinė ketina siekti pergalės

Pavyzdys: pernai Marijampolėje mūsų futbolininkai nugalėjo austrus 2:0.
Pavyzdys: pernai Marijampolėje mūsų futbolininkai nugalėjo austrus 2:0. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Nugalėti varžovus ir pagerinti komandos įvaizdį – to priešpaskutinėse 2010 m. pasaulio čempionato atrankos rungtynėse sieks Lietuvos futbolo rinktinė.

Pardavė visus bilietus

Šiandien Insbruke lietuviai išmėgins jėgas su Austrijos vienuolike. Pergalė paliktų mūsiškiams vilčių užimti 3-iąją vietą 7-ojoje grupėje. Sėkmės tikisi ir aikštės šeimininkai, pabrėžiantys, kad "Tivoli Neu" stadione jie kol kas nė karto nepralaimėjo.

Spalio 5-ąją buvo parduotas paskutinis bilietas į šią dvikovą. Austrijos futbolo asociacija (OFB) papildomai išdalijo dar 1000 kvietimų.

"Paskutines dvejas rungtynes mes sužaidėme gerai. Stengsimės tokiu pat stiliumi užbaigti varžybų ciklą", – interviu portalui oe24.at sakė austrų rinktinės strategas Dietmaras Constantinis. Rugsėjo 5-ąją Grace austrai 3:1 parklupdė Farerų salų ekipą, o 9 d. Bukarešte pasiekė lygiąsias 1:1 su Rumunija.

"Girdėjau nuomonių, kad Lietuvos komandą turėtume įveikti be didesnio vargo. Lengvos kovos tikrai nesitikime. Privalome sužaisti aukščiausiu lygiu, jei norime iškovoti bent tašką, kuris mums uždegtų žalią šviesą kelyje į trečiąją vietą. Ši galutinė pozicija Austrijos futbolui būtų reikšmingas pasiekimas, turint galvoje, kad traukiant atrankos turnyro burtus mes buvome tik penktajame krepšelyje", – kalbėjo D.Constantinis.

Tikslas – trečioji vieta

Tik pergalė Insbruke iš dalies reabilituotų ketverias rungtynes iš eilės pralaimėjusią Lietuvos rinktinę.

"Kai mes nusileidome Farerų salų ekipai, psichologiškai jautėmės labai blogai. Dabar komanda jau atsigavo. Turime įveikti austrus ir pagerinti savo įvaizdį. Svarbu, kad žaidėjai patikėtų, kad galime laimėti ir grupėje užimti trečiąją vietą. Tai yra mūsų tikslas. Manau, kad įmanoma jį pasiekti", – prieš kelionę į Austriją interviu Baltijos televizijai teigė lietuvių ekipos strategas Jose Couceiro.

Portugalijos futbolo specialistas pabrėžė, kad dabartinė austrų ekipa gerokai skiriasi nuo tos, kuri buvo pernai atvykusi į Marijampolę. Palyginti su 2008-ųjų maču, kurį 2:0 laimėjo lietuviai, šį kartą Austrijos rinktinėje nebus net aštuonių pernykštės starto vienuolikės futbolininkų.

Naujų veidų yra ir Lietuvos komandoje – po penkerių metų pertraukos į ją pakviestas saugas Tomas Ražanauskas, pirmą kartą – gynėjas Tadas Kijanskas.

FIFA įspėjo serbus

Tiesioginį kelialapį į 2010 m. pasaulio čempionato finalo turnyrą šiandien gali iškovoti vienvaldžiai 7-osios grupės lyderiai serbai, Belgrade susitiksiantys su rumunais.

Trenerio Radomiro Antičiaus rinktinei gali pakišti koją chuliganiški savų sirgalių išsišokimai, už kuriuos Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) pagrasino kraštutiniu atveju netgi atimti atrankos varžybose iškovotus taškus. Serbijos futbolo sąjunga jau įpareigota sumokėti 16 tūkst. 500 eurų baudą už futbolo aistruolių surengtus pirotechnikos šou per rungtynes su Austrija ir Prancūzija.

Vietas planetos pirmenybių finalo turnyre jau yra užsitikrinusios trys Europos ekipos – Ispanija (5-oji grupė), Anglija (6) ir Olandija (9). Vienos pergalės tetrūksta Danijai (1), Slovakijai (3), Vokietijai (4), Italijai (8). Netoli tikslo yra ir Šveicarija (2).

Aštuonios geriausius rezultatus pasiekusios, bet antrąsias vietas grupėse užėmusios komandos atkrintamosiose varžybose išsidalys dar keturis kelialapius.


VIRGINIJUS LIUBŠYS, VILNIAUS "VĖTROS" TRENERIS

Pasikeitė nemažai žaidėjų, todėl sunku pasakyti, kokią taktiką rinksis Lietuvos rinktinės treneris. Spėju, kad įprastas futbolininkų išsidėstymas (4-5-1 – red. past.) nebus keičiamas, ir puolime žais vienintelis Tomas Danilevičius. Rinktinė turėtų atiduoti austrams iniciatyvą ir pasistengti rengti aštrius, trumpus išpuolius. Daug kas priklausys nuo krašto saugų žaidimo bei to, kaip greitai kamuolys bus skirstomas centre. Tokia taktika turėtų pasiteisinti.

Kaunantis su austrais dėl trečios vietos grupėje, pergalė mums yra tikrai svarbi. Austrai taip pat neabejotinai norės laimėti, todėl tinkamų akimirkų kontratakoms turėtų atsirasti. Pagrindinis dalykas – daryti tai labai staigiai ir patiems nepraleisti "greito" įvarčio. Žinant austrų žaidimo stilių, laukia sunkios rungtynės, daug kovos, daug "kietų" mikrodvikovų.

Mes praradome nemažai žaidėjų, bet austrai – taip pat, todėl jėgos lygios. Kai iškrenta žaidėjas, į jo vietas stoja kitas, turintis puikią galimybę pademonstruoti savo jėgas. Manau, kad Tomas Ražanauskas komandos žaidimui suteiks daugiau minties. Seniai mačiau jam vietą rinktinėje, nes rinktinei trūksta kūrėjų, ypač kai neatvyko Mantas Savėnas. Tokie futbolininkai, kaip Tomas ar Deimantas Bička, yra reikalingi komandai. Nereikia žiūrėti į žaidėjų amžių, juk svarbu, kaip jie žaidžia. Tadas Kijanskas taip pat turėtų žaisti, nes jis jau pribrendęs iki rinktinės lygio.


7-osios grupės turnyro lentelė

Komanda / rungt. / perg. / lyg. / pral. / įvarč. sant. / tšk.

1. Serbija 8 6 1 1 16:6 19

2. Prancūzija 8 4 3 1 10:8 15

3. Austrija 8 3 2 3 11:11 11

4. Lietuva 8 3 0 5 7:8 9

5. Rumunija 8 2 3 3 9:12 9

6. Farerų salos 8 1 1 6 4:12 4


Rungtynių tvarkaraštis

Spalio 10 d.

Austrija – Lietuva

Serbija – Rumunija

Prancūzija – Farerų salos

Spalio 14 d.

Prancūzija – Austrija

Rumunija – Farerų salos

Lietuva – Serbija

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų