Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos imtynininkai - pasaulio kariškių čempionato nugalėtojai

2014-10-07 18:47
BNS inf.
Mindaugas Mizgaitis
Mindaugas Mizgaitis / Š.Mažeikos/BFL nuotr.

JAV karinėje šalia Naujojo Džersio planetos kariškių graikų-romėnų pirmenybėse penkių atletų Lietuvos delegacija iš viso iškovojo keturis medalius.

Čempionais tapo Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Mizgaitis, o bronzos apdovanojimai įteikti Valdemarui Venckaičiui (75 kg, 10 dalyvių) ir Laimučiui Adomaičiui 85 kg, 12 dalyvių).

Komandų įskaitoje mūsų šalies rinktinė, į priekį užleidusi ukrainiečius, JAV atletus, armėnus ir vokiečius, užėmė penktąją vietą.

A.Kazakevičius svorio kategorijoje iki 80 kg (12 dalyvių) anksčiau laiko įveikė kazachą Jassulaną Košanovą, vokietė Pascalį Eisele (3:0) ir Aleksandrą Šyšmaną (4:1) iš Ukrainos.

M.Mizgaičiui (150 kg; 10 dalyvių) vietą ant aukščiausios pakylos garantavo greita pergalė prieš Porą Naveeną iš Indijos, įveiktas amerikietis Davidas Arendtas (8:0) ir įspūdingas pasirodymas finale, kuomet lietuvis per 3 min. 52 sek. ant menčių paguldė ukrainietį Aleksandrą Černeckį.

Imtyje dėl bronzos Valdemaras Venckaitis neprilygo nugalėtojui Karapetui Čalianui iš Armėnijos, tačiau užtikrintai nugalėjo alžyrietį Abdekarimą Oukalį (9:0).

Pirmoje kovoje Laimutis Adomaitis buvo tris kartus įspėtas už pasyvumą ir arbitrai atidavė pergalę Vokietijos imtynininkui Ramsinui Azizsirui. Varžovas pateko į finalą ir suteikė galimybę lietuviui

išmėginti jėgas kovoje dėl bronzos. Lemiamoje imtyje L.Adomaitis buvo akivaizdžiai pranašesnis už suomį Antti Makineną ir nugalėjo skandinavą rezultatu 8:0.

Po kojos traumos atsigaunantis Vilius Laurinaitis pralaimėjo kazachui Jassulanui Syzdykovui (2:3) ir tenkinosi septintąja vieta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų