Lietuvos jaunimo badmintono rinktinė išvyko į varžybas, tačiau nežais

Apmaudus atvejis: Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) badmintono rinktinę iš Europos čempionato eliminavo ne varžovai, bet koronavirusas.

Susirgo treneris

Lahtyje (Suomija) prasidėjusiame Europos jaunimo badmintono čempionate turėjo dalyvauti ir mūsų šalies komanda.

Ją, vadovaujamą trenerio Kęstučio Navicko ir Povilo Bartušio, sudarė Samanta Golubickaitė, Perla Murėnaitė, Viltė Paulauskaitė, Vilius Bagdonavičius, Rapolas Grigaliūnas, Danielius Beržanskis.

3-ioje grupėje mūsiškių laukė mačai su serbais, ispanais ir italais, tačiau lietuviams neteko žengti į varžybų aikštę.

"Apgailestaudamas pranešu, kad trenerio Povilo COVID-19 testas – teigiamas, nors jis jokių simptomų nejaučia. Prieš išvyką į Suomiją visi atlikome tyrimus, visi buvo neigiami. Suomijoje 72 val. praleidome izoliacijoje. Spalio 28-ąją vienas iš privalomų testų buvo teigiamas, pakartotinis 29 d. – taip pat. Visa komanda vėl izoliuota mažiausiai savaitei, – sakė komandos vadovas K.Navickas. – Tad nedalyvausime Europos čempionate. Esame nusivylę ir liūdni dėl susiklosčiusios situacijos."

Visa komanda izoliuota mažiausiai savaitei. Nedalyvausime Europos čempionate. Esame nusivylę ir liūdni.

Užjaučia lietuvius

"Buvome numatę ir įvertinę riziką, todėl pasirengėme visiems galimiems atvejams. Komandos buvo informuotos apie epidemiologinius reikalavimus ir taisykles. Labai užjaučiame lietuvius", – pareiškė vienas Europos badmintono federacijos vadovų Jimmy Andersenas.

Dėl Europos čempionato trofėjų kovoja Danijos, Vokietijos, Suomijos, Farerų salų, Rusijos, Švedijos, Čekijos, Portugalijos, Prancūzijos, Estijos, Slovėnijos, Šveicarijos ir Ukrainos jaunieji badmintonininkai.

Prieš dvejus metus Taline sėkmingiausiai pasirodė prancūzai – jie laimėjo komandų turnyrą, o asmeninėse varžybose iškovojo tris aukso ir po vieną sidabro bei bronzos medalį.

Pokyčiai federacijoje

Daugkartinis Lietuvos badmintono čempionas, Pekino olimpiados dalyvis K.Navickas pradėjo vadovauti neseniai išrinktai naujai Lietuvos badmintono federacijos (LBF) trenerių tarybai.

"Mano tikslas – padėti žaidėjams pasiekti savo galimybių maksimumą. Vizija – turėti Lietuvos badmintono atstovą ar atstovę 2028-ųjų Los Andželo olimpinėse žaidynėse. Kaip tai pasiekti? Didinant trenerių skaičių ir keliant jų kompetencijas; įtraukiant į procesą provincijų trenerius, kuriant regionų centrus, kurie būtų atviri visiems klubams, bendraujant; diskutuojant, bendrai priimant sprendimus ir dalijantis patirtimi. Motyvacija – išnaudoti kiekvieno trenerio ir žaidėjo potencialą; sukurti struktūrą, kuri padėtų pamatus Lietuvos sportininkams žengti į tarptautines arenas; išauginti ne vieną stiprų žaidėją, o žaidėjų kartas", – išdėstė savo nuostatas K.Navickas.

Kiti LBF trenerių tarybos nariai – Donatas Narvilas, Sergejus Leonovičius, Ramūnas Stapušaitis, P.Bartušis, Vaida Slušnienė, Ramūnas Kavaliauskas, Linas Supronas ir Aivaras Kvedarauskas.

Nauju LBF prezidentu išrinktas Aurimas Kamantauskas, viceprezidento pareigos patikėtos Vilmantui Liorančui, o generalinio sekretoriaus –  Vaidotui Sruogiui. Teisėjų kolegijos pirmininkė – Živilė Simonaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių