Lietuvos jaunimo tinklinio rinktinė – antrajame Europos čempionato atrankos etape

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) vaikinų tinklinio rinktinė žengė į 2020 metų Europos čempionato antrąjį atrankos etapą. Lietuvos tinklininkai Daugpilyje (Latvija) vykusiame pirmajame atrankos etape – Rytų Europos zoninės tinklinio asociacijos (EEVZA) čempionate – užėmė šeštąją vietą.

A grupės turnyrą Jono Adomaičio treniruojami mūsiškiai pradėjo akistata su viena čempionato favoričių Rusijos ekipa ir nusileido jai 0-3 (15:25, 13:25, 15:25).

Antrajame susitikime lietuviai sugebėjo laimėti setą prieš pajėgią Ukrainos ekipą, bet mačą pralaimėjo 1-3 (15:25, 25:19, 10:25, 18:25). Lietuviams po 10 taškų pelnė Tautvydas Pranys ir Tomašas Veštortas, 9 – Edvinas Romanovskis.

Savo charakterį mūsiškiai pademonstravo svarbiausiose grupės rungtynėse, kuriose 3-0 (25:20, 25:21, 26:24) pranoko Estijos bendraamžius. T. Pranys prie pergalės prisidėjo 15 taškų, o T. Veštortas – 13.

Ši pergalė lietuviams užtikrino vietą tarp šešių stipriausių komandų. Paskutinėse rungtynėse dėl 5-6 pozicijų Lietuvos rinktinė 0-3 (20:25, 21:25, 18:25) pralaimėjo šeimininkams latviams. T. Veštortas Lietuvai pelnė 11 taškų, o T. Pranys – 10.

Lietuvos tinklininkai pateko į antrąjį ir paskutinį Europos čempionato atrankos etapą, kuris vyks 2020 metų balandžio-gegužės mėnesiais. Į jį pateko šešios stipriausios EEVZA komandos. Turnyro finale Lenkija 3-1 nugalėjo Rusiją.

„Pirmajame etape savo planą įvykdėme. Viršyti plano nepavyko. Galėjome pakovoti dėl pergalės prieš Ukrainą, bet nerizikavau žaidėjais, nes bijojau, kad neužteks jėgų mačui su estais. Su Estija viskas vyko gerai, pagal planą. Paskutinės rungtynės dėl 5-6 vietų parodė, kad jėgų jau neužteko. Apskritai, su mūsų pasiruošimu, toks pasirodymas yra geras, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris J. Adomaitis. – Antrajame etape viskas priklausys nuo to, kiek turėsime galimybių pasiruošti. Žaisti galime tikrai geriau. Daug ko neišnaudojome dėl susižaidimo stokos. Norėčiau palinkėti, kad žaidėjai norėtų tobulėti ir siekti pergalių kitame etape“.

Finalinis Europos čempionato etapas vyks 2020 metų vasarą Italijoje ir Graikijoje.

Pirmadienį Tbilisyje (Sakartvelas) savo pasirodymą Europos čempionato atrankos varžybose U-17 merginų grupėje pradės Lietuvos merginų rinktinė su vyr. rinktinės trenere Jolita Kontvainiene.

Lietuvaitės grupėje žais su pajėgiomis Baltarusijos, Estijos ir Lenkijos komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių