Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos jaunių merginų tinklinio rinktinė pasiruošusi svarbiausiam metų išbandymui

2015-12-16 22:52
BNS inf.
LTF nuotr.

Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė trečiadienį išvyko į Brestą (Baltarusija), kur vyks Rytų Europos tinklinio zoninės asociacijos (EEVZA) čempionatas.

Lietuvos tinklininkės žais A grupėje kartu su Baltarusijos ir Rusijos komandomis bei su paskutinę akimirką atvykti į Brestą atsisakiusią Azerbaidžano rinktinę pakeitusia Baltarusijos antrąja ekipa. B grupėje žais Lenkijos, Ukrainos, Estijos ir Latvijos rinktinės.

Lietuvos merginų rinktinė kartu sportuoja jau nuo rugsėjo 1 dienos. Kaune sukurta tinklinio klasė, kurioje perspektyviausios tinklininkės turi galimybę sportuoti du kartus į dieną. Su tinklininkėmis dirba du treneriai iš Ukrainos Viktoras Perebeynosas ir Vadimas Mestečkinas bei lietuvis Saulius Matikonis. Į šią grupę surinktos merginos iš įvairių Lietuvos miestų.

S. Matikonio teigimu, jaunosioms sportininkėms buvo sudarytos puikios sąlygos, todėl jos yra tinkamai pasiruošusios artėjančiam turnyrui.

„Esame gerai pasirengę svarbiausioms metų varžyboms. Merginos jau ne tik pradeda suprasti, ko iš jų reikalaujama, bet ir visą tai sėkmingai įgyvendina aikštelėje“, - pasakojo S. Matikonis.

Treneris pripažino, kad kovoti su giliomis tinklinio tradicijomis garsėjančiomis šalimis bus nelengva, bet pergalių lengvai atiduoti neketinama. Su Latvijos ir Estijos komandomis lietuvės galėjo susipažinti Baltijos taurės turnyre, o su didesnėmis Rytų Europos šalimis mūsiškės šiemet žais pirmą kartą.

„Baltijos taurės turnyrui dar nebuvome tinkamai pasiruošę, o dabar esame įvykdę visą pasiruošimo planą. Nemačius visų komandų, sunku prognozuoti galimą vietą, bet mums yra žinoma didžiųjų Rytų Europos šalių tinklinio mokykla ir tradicijos, todėl didelių iliuzijų Breste nepuoselėjame. Sieksime kovoti su visomis komandomis ir išlaikyti geriausią savo žaidimo lygį, - mintimis dalinosi S. Matikonis. - Jei mums tas pavyks, galime grįžti į Lietuvą su keliomis pergalėmis, o galutinis rezultatas paaiškės pasibaigus turnyrui“.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė žais su Rusija, penktadienį – su Baltarusija ir Baltarusijos-2 ekipa. Vėliau pagal užimtas vietas grupėse rinktinės tęs kovą atkrintamosiose varžybose.

Nors krūvis bus intensyvus, darbas su treneriais iš Ukrainos nenuėjo veltui, todėl tai neturėtų būti problema.

„Merginos paruoštos taip, kad atlaikytų trijų dienų krūvį. Tam esame pilnai pasiruošę“, - pridūrė S. Matikonis.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Rugilė Grudzinskaitė, Karolina Pravdinskaitė, Kotryna Motiejūnaitė, Evelina Krukovskytė, Dominyka Tutinaitė, Karina Najmovič, Viktorija Sukackaitė, Viktorija Mišeikytė, Gabija Bieliauskaitė, Justina Mičiulytė, Silvija Skorupskaitė, Andrėja Matekonytė. Vyr. treneris: Viktoras Perebeynosas. Treneris: Saulius Matikonis. Fizinio parengimo treneris: Vadimas Mestečkinas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų