Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos ledo ritulio čempionato starte – žvaigždės ir laukianti intriga

2015-09-22 07:55
Shutterstock nuotr.

Antradienį Elektrėnuose rungtynėmis tarp vietos "ESSM-2000" ir Vilniaus "Hockey Punks" klubų startuoja VI-asis Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) sezonas, kuriame tikimasi sulaukti intrigos tarp stipriausių šalies komandų.

Pasak NLRL pranešimo, naujasis ledo ritulio sezonas Lietuvoje bus pirmasis NLRL istorijoje, kai ledo ritulio čempionate galės dalyvauti visi stipriausi žaidėjai - šalies ledo ritulys išaugo mėgėjiškus marškinėlius ir žengė kelis žingsnius į priekį. Tad esanti teorinė galimybė, kad Lietuvos ledo arenose galime išvysti ir šiuo metu klubo ieškantį Dainių Zubrų iš Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL).

Jau trečius metus iš eilės Lietuvos ledo ritulio čempionate matysime Darių Kasparaitį, kuris kantriai iriasi svajonės link - žaisti už Lietuvos ledo ritulio rinktinę. Tam D. Kasparaičiui reikia Lietuvos čempionate sužaisti dar du sezonus ir 2018-aisiais galėtų išbėgti ant ledo su Lietuvos rinktinės marškinėliais.

Ant ledo sugrįžo vienas geriausių visų laikų Lietuvos vartininkų Arūnas Aleinikovas. Pastaruoju metu titulus skynęs kaip treneris praėjusių metų visų amžiaus grupių šalies rinktinių medalių savininkas 37-erių A. Aleinikovas gins Elektrėnų "ESSM-2000" komandos garbę.

Kaip žaisti ledo ritulį demonstruos ir šalies klubus vienijančios asociacijos "Lietuvos ledo ritulys" funkcionieriai. Organizacijos prezidentas Petras Nausėda jau tėškė pavyzdį ant stalo, startinėse šio sezono Lietuvos klubų rungtynėse Baltarusijos aukščiausios lygos čempionate pelnęs pirmąjį sezono įvartį.

Šeštajame NLRL sezone žais septyni klubai: Elektrėnų "Energija" ir "ESSM-2000", Vilniaus "Hockey Punks" ir "Geležinis vilkas", Rokiškio "Rokiškis", Juodupės "Juodupė" ir Kauno "Baltų ainiai".

"Malonu pažymėti, kad į čempionatą įsilieja dvi vaikų lygos auklėtinių komandos - "Geležinis vilkas" ir "ESSM-2000". Žinoma, klubai be patyrusių žaidėjų pagalbos neapsieis, tačiau žengiame link tikslo turėti stiprų čempionatą su stipriais vietos klubais, kurie būtų formuojami vietos ledo ritulio mokyklų pagrindu. Šioje kompanijoje trūksta tik klubo iš Klaipėdos, kur yra stipri vaikų ledo ritulio mokykla",- apie artėjantį čempionatą sakė NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

Realiausias pretendentas tapti čempionu - Elektrėnų "Energijos" klubas, kuris šiais metais aukštus tikslus kelia net dviejuose turnyruose. Baltarusijos aukščiausioje lygoje elektrėniškiai tikisi medalių, Lietuvoje - tik aukso. Sumaišyti kortas Lietuvoje gali nebent traumos ar kitos nenumatytos problemos. Į sudėtį prisivilioję beveik visą penketą jauniausių Lietuvos rinktinės žaidėjų, Elektrėnų ledo ritulininkai jau dabar mato aukso juostomis pažymėtą kelią čempionų titulo link.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų