Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos lengvaatlečiai išmėgins jėgas su amerikiečiais

2019-08-29 15:02

Europos lengvaatlečių rinktinei, kuri Minske varžysis su JAV komanda, atstovaus ir du Lietuvos sportininkai.

Favoritas: geriausias E.Matusevičiaus rezultatas šį sezoną – ketvirtas Europoje ir pasaulyje.
Favoritas: geriausias E.Matusevičiaus rezultatas šį sezoną – ketvirtas Europoje ir pasaulyje. / "Sipa" nut

Tituluoti dalyviai

Rugsėjo 9–10 d. Baltarusijos sostinėje vyksiančiame mače europiečių gretose bus Lietuvos rekordininkai – trišuolininkė Diana Zagainova ir ieties metikas Edis Matusevičius.

Trišuolininkių varžybose Europos rinktinei taip pat atstovaus 2018-ųjų Europos čempionė graikė Paraskevi Papahristou bei vicečempionė vokietė Kristina Gierisch ir 2019-ųjų pasaulio uždarų patalpų čempionato aukso medalio laimėtoja ispanė Ana Peleteiro.

Šios rungties amerikiečių lyderė – 2017-ųjų pasaulio vicečempionė Tori Franklin.

Europos ieties metikų komandą kartu su E.Matusevičiumi sudarys 2016-ųjų olimpinis čempionas vokietis Thomasas Rolleris ir jo tautietis, 2017-ųjų pasaulio čempionas Johannesas Veteris bei 2018-ųjų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas estas Magnusas Kirtas.

Į Minską susirinks aukščiausio lygio ieties metikai. Smagu bus atstovauti Europai.

Tarp jų varžovų bus 2013-ųjų ir 2015-ųjų pasaulio vicečempionas Riley Dolezalas, 2019-ųjų JAV čempionas Michaelis Shuey.

Išsidalys ir premijas

Šį sezoną geriausias D.Zagainovos rezultatas (14 m 43 cm) Europoje – kol kas penktas. Lyderė – K.Gierisch (14 m 61 cm).

Toliau už E.Matusevičių (89 m 17 cm) ietį šiemet ne vien Europoje, bet ir pasaulyje yra numetę tik M.Kirtas (90 m 61 cm), vokiečiai Andreasas Hofmannas (89 m 65 cm) ir J.Vetteris (89 m 8 cm).

"Iš dalies gal ir galima palyginti šį mačą su "Deimantinės lygos" varžybomis, nes į Minską taip pat susirinks aukščiausio lygio ieties metikai. Smagu bus atstovauti Europai, nors atsakomybė tikrai nemaža. Stengsiuosi pasirodyti kuo geriau", – sakė E.Matusevičius.

Mačo organizatoriai išdalys ne vien medalius, bet ir premijas. Jos numatytos 1–8 vietas užimsiantiems lengvaatlečiams. Rungčių laimėtojams teks po 7 tūkst. eurų, o prizininkams – atitinkamai po 5 ir 4 tūkst.

Užvakar E.Matusevičius triumfavo Italijoje surengtose tarptautinėse varžybose Italijoje "Palio Citta della Quercia" – lietuvis numetė ietį 82 m 31 cm. Antrą vietą užėmė vengras Norbertas Rivasza-Tothas (81 m 90 cm), trečiąją – rumunas Alexandras Novacas (79 m 45 cm).

Tarp moterų trečia buvo Liveta Jasiūnaitė (57 m 23 cm). Sėkmingiau pasirodė tik Kanados atstovė Elizabeth Gleadle (60 m 01 cm) ir italė Sara Jema (56 m 91 cm).

Tikisi įspūdingo debiuto

Per mačą su JAV lengvaatlečiais Europos rinktinei taip pat atstovaus tituluotieji Pawelas Fajdekas (Lenkija, kūjo metimas), Ramilas Gulijevas (Azerbaidžanas, 200 m bėgimas), Marija Lasickienė (Rusija, šuoliai į aukštį), Sandra Perkovič (Kroatija, disko metimas), Katerina Stefanidi (Graikija, šuoliai su kartimi).

Amerikiečių komandoje bus olimpinės ir pasaulio čempionės Dalilah Muhammad (400 m barjerinis bėgimas), Michelle Carter (rutulio stūmimas), Briana McNeal (100 m barjerinis bėgimas), Allyson Felix (100 ir 200 m), Brittney Reese (šuoliai į tolį). Tarp JAV ekipos vyrų, deja, nėra tokio ryškumo žvaigždžių.

"Tikiuosi, kad šios varžybos taps tradicinės. Debiutinis renginys – labai svarbus, todėl viliuosi, kad įspūdžiai bus patys geriausi", – teigė Europos lengvosios atletikos asociacijos prezidentas Sveinas Arne Hansenas.

Dauguma lengvaatlečių susikoncentravę į artėjantį pasaulio čempionatą, kuris rugsėjo 27 – spalio 6 d. vyks Dohoje (Kataras).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų