Lietuvos mažųjų žaidynių starte – pirmosios ponios linkėjimai ir rekordinis dalyvių skaičius

  • Teksto dydis:

Septintasis Lietuvos mažųjų žaidynių sezonas – kitoks, tačiau kaip niekada gausus. Didžiausio šalyje ikimokyklinio ugdymo vaikams skirto projekto sezonas prasidėjo pedagogams skirta nuotoline konferencija.

Daugiau nei 500 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų sveikino ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Atidarymo renginyje aptarta fizinio raštingumo svarba, Lietuvos mažųjų žaidynių sezono tikslai, uždaviniai, pasidžiaugta rekordiniu dalyvių skaičiumi. Šiemet fizinį aktyvumą ir olimpines vertybes ugdančiame projekte dalyvaus daugiau nei 30 tūkstančių darželinukų iš 325 ugdymo įstaigų ir 47 savivaldybių.

Prie karantino sąlygų prisitaikiusias Lietuvos mažųjų žaidynes šį sezoną sudarys 3 etapai. Pirmajame etape, iki balandžio pabaigos, veiklos ir pamokėlės ugdymo įstaigose bus vykdomos nuotoliniu būdu – vaikams bus sudarytos sąlygos projekte dalyvauti ir sportuojant iš namų. Pirmosios mokytojų ekspertų parengtos pamokėlės jau patalpintos ir pasiekiamos LTOK „Youtube“ paskyroje.

Antrajame etape, gegužę, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Lietuvoje, ugdymo įstaigose bus rengiami Lietuvos mažųjų žaidynių festivaliai. Tikimasi, kad penkis mėnesius vyksiantis projektas birželį galės finišuoti festivaliais didžiausiose šalies arenose.

Antrąjį sezoną iš eilės projektą globojanti pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė sveikindama pedagogus atkreipė dėmesį į jų profesijos svarbą: „Džiaugiuosi galėdama pasveikinti visus olimpinių vertybių ugdytojus. Jaučiu didžiausią pagarbą jūsų kasdieniniam darbui. Jūs esate tie olimpiniai kovotojai, kurie po sunkių krūvių, alinančių treniruočių ir vėl grįžta būti mokytojais.“

Pirmoji ponia patikino, kad karantinas dar labiau išryškino sveikos gyvensenos ir judėjimo aktualumą.

„Turime bendrą tikslą – Mažųjų žaidynes. Mūsų bendra užduotis yra auginti harmoningą asmenybę Lietuvai. Karantino ypatumai išgrynino, kas yra tikrai svarbu ir tikrai reikšminga bendruomenei ir kiekvienam žmogui. Tiek mažyliui, tiek suaugusiam. Tai – judėjimo džiaugsmas, tai sportas, tai sveika gyvensena. Jūs, pedagogai, kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu, esate strateginiai partneriai valstybinės svarbos darbe. Tik jūs, ikimokyklinių įstaigų pedagogai, su sporto specialistais, olimpiečiais, metodininkais, galite įskiepyti teisingą ir objektyvų kiekvieno vaiko santykį su kūnu“, – sakė D. Nausėdienė.

Tuo metu olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė D. Gudzinevičiūtė džiaugėsi projekto augimu ir vylėsi, kad netolimoje ateityje fizinio aktyvumo džiaugsmą žaidynėse galės pajusti visi Lietuvos darželinukai.

„Dėkoju poniai Dianai už palaikymą ir aktyvų įsitraukimą ne tik į į Lietuvos mažųjų žaidynes, bet ir bendrai į vaikų fizinio aktyvumo skatinimą. Tai ir mus, ir pedagogus skatina dar labiau stengtis, kad vaikai patirtų judėjimo džiaugsmą ir augtų fiziškai aktyvūs. Taip pat, tikiuosi, kad su pirmosios ponios palaikymu mums pavyks atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į nepakankamo vaikų fizinio aktyvumo problemą.

Labai džiaugiuosi matydama tiek daug prisijungusių pedagogų. Mūsų svajonė – kad Lietuvos mažųjų žaidynių veiklomis galėtų džiaugtis kiekvienas darželinukas, kad kiekviena pedagogė ir pedagogas, galėtų prisijungti prie šios bendruomenės ir kartu tobulėti. Jūs ugdote fizinį raštingumą, olimpines vertybes, bendradarbiavimą. Ačiū, kad esate kartu“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Lietuvos mažųjų žaidynės – didžiausias šalyje ikimokyklinio ugdymo vaikams skirtas sporto projektas, kuriuo siekiama didinti vaikų fizinį aktyvumą ir nuo mažens ugdyti įprotį sportuoti bei pozityvų požiūrį į aktyvią gyvenseną. Taip pat ugdyti garbingo varžymosi idėją, bendravimą ir bendradarbiavimą tarp pedagogų, supažindinti vaikus su olimpinėmis vertybėmis.

Žaidynių pagrindas – nuotolinės fizinio ugdymo pamokėlės, fizinio aktyvumo užduotys, judėjimo ir socialinius įgūdžius lavinančios estafetės. Visos užduotys yra skirtos visapusiškam vaikų fizinių savybių lavinimui. Žaidynių dalyviai bėgioja, šuoliuoja, laipioja, mėto, treniruoja pusiausvyrą ir žaidžia žaidimus, lavinančius skirtingus judesius.

Projektą organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo pedagogų asociacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių