Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos motokroso žvaigždė A. Jasikonis pasirašė sutartį su „Husqvarna“ komanda

2018-11-02 17:33
ELTOS inf.

Lietuvos motokroso žvaigždė Arminas Jasikonis karjerą tęs naujoje komandoje - „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“.

Route77 MVRD Energy komandos nuotr.

Komanda penktadienį oficialiai paskelbė, kad su 21-erių metų lietuviu pasirašyta sutartis vienam sezonui.

„Nekantrauju, kada galėsiu prisijungti prie „Rockstar Energy Husqvarna“ komandos. Įdėmiai stebėjau šios komandos darbą ir sutartis su šia puikia ekipa yra tarsi svajonės išsipildymas. Žaviuosi šios komandos profesionalumu ir esu pasiryžęs dirbti dar sunkiau nei bet kada anksčiau, kad ateinantis sezonas būtų pats geriausias. Po peties traumos daug dirbau fiziškai ir nekantrauju, kada galėsiu sėstis ant „Husqvarna“ motociklo. Tai puikus motociklas ir tikiu, kad su juo galėsiu pasiekti puikius rezultatus“, - kalbėjo A. Jasikonis.

A. Jasikonis pasaulio motokroso čempionato elito grupėje (MXGP) debiutavo 2016 metais. 2017 metais jis pasirašė sutartį su gamykline „Suzuki“ komanda. Po sezono iširus šiais komandai, A. Jasikonis persikėlė į gamyklinę „Honda“ ekipą - „Team Honda Redmoto Assomotor“.

„Mes tvirtai tikime Armino potencialu ir džiaugiamės, kad jis atstovaus mūsų komandai. Nepaisant jauno amžiaus, jis jau trejus metus lenktyniavo „MXGP“ klasėje. Jis demonstravo gerą greitį ir net buvo užlipęs ant prizininkų pakylos. Mūsų artimiausias tikslas yra padėti jam atskleisti savo potencialą ir pasiekti pozityvius rezultatus. Tikiu, kad mūsų komanda padės jam pakelti karjerą į naują lygį“, - sakė „Husqvarna“ komandos vadovas Diego Clementas.

Su „Suzuki“ motociklu A. Jasikonis 2017 metais etape Portugalijoje pasiekė istorinį laimėjimą Lietuvai - užėmė trečiąją vietą ir lipo ant prizininkų pakylos. Bendroje čempionato įskaitoje jis buvo 13-as.

Šių metų sezone A, Jasikonis su 111 taškų užėmė 19-ąją poziciją. Sezono viduryje mūsiškį sustabdė trauma ir jis sudalyvavo tik 10 etapų iš 19.

„Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ lyderis prancūzas Gautier Paulinas šiame sezone užėmė penktąją vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų