Lietuvos motožiedo čempionate – didžiulis dalyvių antplūdis: teko keisti tvarkaraštį

  • Teksto dydis:

Šeštadienį nuo ryto Kačerginėje, „Nemuno žiedo“ trasoje startavo „Liqui Moly“ Lietuvos motožiedo čempionato antrasis etapas ir „Street taurė“.

Dar prieš lenktynių pradžią Lietuvos motociklų sporto federacijos plento žiedinių lenktynių komisijos pirmininkas Adomas Dautartas stebėjosi dalyvių gausa – ypač pradedančiųjų „Street“ klasėje.

„Lietus nelyja, šviečia saulė – sąlygos pačios geriausios, kokių tik gali norėti motociklininkai. Pradedančiųjų gausa labai džiugina, nes jie yra tas šaltinis, iš kurio motosportas semiasi gyvybės“, – džiaugėsi A. Dautartas.

Nors šis etapas ir nebuvo bendras Baltijos šalių, o tik mūsų šalies, į Kačerginę vis tiek atvyko daugybė svečių iš Latvijos ir Lenkijos. Dėl tokios dalyvių gausos teko keisti tvarkaraštį ir motociklininkus dėl saugumo skirstyti į daugiau grupių.

Iki pietų treniruotėse važiavo daugiau nei šimtas motociklininkų. Pusė jų dalyvavo čempionato varžybose. Galingiausioje „Superbike“ – 3 dalyviai, „Superstock 600“ – 5, B1200 – 8, B1200 – 8, C1200 – 10, C600 – 6, „Street“ (mėgėjų, važiuojančių gatviniais motociklais) – 29.

Adomas Dautartas džiaugiasi populiarėjančių motosportu. Viena iš priežasčių – šiemet pritaikyta naujovė. Atletai kovoja dėl galimybės kitąmet čempionate startuoti nemokamai. Šis prizas įsteigtas penkiose klasėse. Norint išlaikyti didesnę intrigą, laimingieji burtų keliu bus renkami iš TOP 3.

„Sport 600“, „Sport 1000“ ir „Street“ kategorijų nugalėtojai bus pakvieti nemokamai dalyvauti motociklų sporto treniruotėse „Slovakia ring“.

Primename, kad pirmojo čempionato etapo metu birželio 7 d., per kvalifikaciją, Šarūnas Pladas pagerino savo paties prieš 10 metų pasiektą Nemuno žiedo rato rekordą. Ratą jis apvažiavo per 1:09,743 min. Šį kartą meteorologinės sąlygos nebuvo tokios dėkingos, nes trasą prieš lenktynes nuplovė liūtis.

Antrojo motožiedo čempionato etapo rezultatai:

Superbike:

1. Šarūnas Pladas;

2. Kęstutis Stankūnas;

3. Ignas Udra.

Superstock600:

1. Mantas Urmonas;

2. Mikas Razmislavičius;

3. Kęstutis Pribelskis.

B1200:

1. Jaroslav Maleiko;

2. Sergej Andrijevskij;

3. Daniel Maman.

C1200 klasė:

1. Lukas Merkys;

2. Feliksas Kairys;

3. Kamil Piascik.

C600:

1. Kęstutis Smolskus;

2. Kipras Bunikis;

3. Vaidas Nomeika.

Street S1000:

1. Andrius Miciūnas;

2. Saulius Valatkevičius;

3. Richardas Kebas.

Street S600

1. Evaldas Baltėnas;

2. Vytautas Matusevičius;

3. Mantas Sidabras.

Street Street:

1. Mindaugas Pupienis;

2. Edvinas Zizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių