Lietuvos orientacininkė J. Traubaitė iškovojo bronzos medalį pasaulio studentų čempionate

  • Teksto dydis:

Čekijoje vykusiame pasaulio studentų orientavimosi sporto slidėmis čempionate Lietuvos rinktinei atstovavo trys orientacininkai – Judita Traubaitė ir Emilija Tamoševičiūtė iš Vilniaus universiteto bei Kasparas Šulčys iš Vilniaus TECH.

Iš viso planetos pirmenybėse startavo 72 sportininkai iš 12 valstybių. Jie išsidalijo 7 medalių komplektus – sprinto, persekiojimo, vidutinėje ir sprinto estafečių trasose.

J. Traubaitė bronzos medalį laimėjo vidutinėje trasoje. Apie 8,5 km distanciją su 32 kontroliniais punktais lietuvė įveikė per 42 min. 55 sek. J. Traubaitė vos 9 sek. atsiliko nuo kartu finišavusių ir pirmąją vietą pasidalijusių šveicarių Eliane Deininger ir Alinos Niggli.

„Iki aukso medalio trūko labai nedaug. Bet džiaugsmo jaučiu daugiau negu nuoskaudos. Gal tik paskutiniame kilometre šiek tiek pritrūko greičio, bet didžiają distancijos dalį įveikiau gan gerai ir pavyko išvengti klaidų. Bronzos medalis tikrai aukštas pasiekimas. Pasirengimas šiam sezonui buvo pakankamai geras ir sportinė forma dar išlikusi gera nuo pasaulio jaunimo čempionato“, – sako sausio pabaigoje pasaulio jaunimo U23 čempionate taip pat bronzos medalį laimėjusi J. Traubaitė.

E. Tamoševičiūtė vidutinėje trasoje užėmė 20 vietą. Vyrų varžybose K. Šulčys finišavo 11-as.

Nedaug iki medalių lietuviams pritrūko sprinto trasoje. J. Traubaitė liko per žingsnį nuo prizininkų pakylos. Apie 2,5 km trasą su 12 kontrolinių punktų lietuvė įveikė per 10 min. 53 sek. ir užėmė ketvirtą vietą. Nuo trečios vietos J. Traubaitę skyrė 11 sek. E. Tamoševičiūtė finišavo 33 pozicijoje. Vyrų sprinto apie 3,3 km su 17 kontrolinių punktų trasoje K. Šulčys užėmė 5 vietą.

Persekiojimo lenktynėse J. Traubaitė užėmė 7-ą, E. Tamoševičiūtė 28 vietą. K. Šulčys finišavo 11-as. Sprinto estafečių varžybose Lietuvos komanda J. Traubaitė ir K. Šulčys iškovojo 9 vietą tarp 16 komandų.

Nuo 2025 metų orientavimosi sportas slidėmis bus įtrauktas ir į pasaulio žiemos universiados oficialią programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių