Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos plaukikai Alytuje kovos ir dėl olimpiados

2012-02-29 09:00
Lietuvos plaukikai Alytuje kovos ir dėl olimpiados
Lietuvos plaukikai Alytuje kovos ir dėl olimpiados / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Rytoj Alytuje prasidėsiančiame Lietuvos plaukimo žiemos čempionate atletai turės galimybę iškovoti kelialapius į Londono olimpiadą, o vyriausiasis šalies rinktinės treneris tvirtina, kad nacionalinės pirmenybės – tik tarpinė stotelė kelyje į Europos čempionatą.

Jėgų patikrinimas

„Sunku prognozuoti, kas Alytuje galėtų įvykdyti olimpinį normatyvą, – sakė Lietuvos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas. – Daug sportininkų pateikė paraiškas, kad proga nebūtų prarasta.“

Pasak Ž.Ovsiuko, pagrindiniai mūsų plaukikų startai – gegužės mėnesį Europos čempionate.

„Manau, kad tada bus didesnė tikimybė siekti kelialapių į olimpines žaidynes. Lietuvos pirmenybės – vienos rimtesnių kontrolinių varžybų. Žinoma, jeigu bus įvykdytas normatyvas – jis galios. Lietuvos plaukimo federacija pasirūpino, kad sportininkai turėtų daugiau šansų“, – teigė treneris.

Paraišką dalyvauti Lietuvos čempionate pateikė ir olimpinį kelialapį jau turintis Giedrius Titenis. „Nevykome į jokias tarptautines varžybas, todėl norime pasitikrinti jėgas“, – pabrėžė G.Titenį treniruojantis Ž.Ovsiukas.

Treniruosis JAV

Kelialapį į olimpines žaidynes turintis ir po sunkios traumos atsigaunantis Vytautas Janušaitis šiandien ankstyvą rytą išskrido į JAV.

„Lietuvos čempionate negalėčiau dalyvauti ir dėl buvusios traumos – dar per anksti. Kita priežastis – išvykstu į treniruočių stovyklą, – sakė V.Janušaitis. – Į JAV keliauju ne pirmą kartą, ten sąlygos kur kas geresnės, treniruosiuosi su universiteto plaukimo komanda.“

Anot V.Janušaičio, jam įdomu dirbti su treneriu amerikiečiu. „Man patinka jo programos. Be to, atėjo metas treniruotis ilgame baseine. Pas mus Vilniuje – visada daug žmonių, o Alytuje nesinorėjo vienam sėdėti, todėl nusprendžiau vykti už Atlanto“, – paaiškino daugkartinis Lietuvos čempionas.

Paklaustas, kaip gyja po kryžminių kelio raiščių traumos operuota koja, V.Janušaitis pasidžiaugė, kad gydytojai jau leido baseine sportuoti visa jėga. „Praėjo daugiau negu keturi mėnesiai. Žinoma, bėgioti, šokinėti ar žaisti krepšinį kol kas griežtai draudžiama“, – šypsojosi plaukikas.

Naudinga pertrauka

„Planuoju dalyvauti Europos čempionate, po to – olimpiada. Nemanau, kad trauma man visiškai sugadino priešolimpinį sezoną. Atsigavau, pailsėjau ir su nauja energija dirbu baseine, – kalbėjo V.Janušaitis. – Gal ir negerai sakyti, kad trauma buvo naudinga, bet tiesos yra. Buvau pavargęs, o dabar gerai jaučiuosi ir fiziškai, ir psichologiškai.“

Plaukiką operavo žinomas sportininkų traumų specialistas – Kauno klinikų ortopedas traumatologas profesorius Rimtautas Gudas, o per reabilitaciją V.Janušaitį prižiūrėjo kitas šių klinikų profesionalas – Vytenis Trumpickas.

„Reabilitacijos pradžia tikrai sunki. Beveik negalėjau vaikščioti, o reikėjo važinėti į Klinikas ir daryti vaikiškus pratimėlius, – pasakojo V. Janušaitis. – Tiesiog reikėjo tai iškęsti. Šiuo metu kojos raumenys jau tokie pat kaip prieš traumą, netgi stipresni. Mane prižiūrėjo puikūs medikai, gydymo rezultatais negaliu skųstis.“

Darbas nustelbė sportą

Alytuje startuos ir B lygio olimpinį normatyvą įvykdžiusi Rugilė Mileišytė.

„Apie rezultatą negalvoju, didelių lūkesčių nepuoselėju, nes plaukimas mano gyvenime pasitraukė į antrą planą“, – sakė sportininkė.

Pekino olimpiados dalyvės teigimu, sportui neliko laiko, nes reikėjo ieškotis darbo.

„Kai grįžau į Lietuvą po studijų JAV, iš sporto organizacijų negavau jokių stipendijų. Teko sukti galvą, kaip toliau gyventi. Susiradau darbą, todėl plaukimui skiriu perpus mažiau dėmesio nei anksčiau, – kalbėjo R.Mileišytė. – Liūdnoka, bet tokia tikrovė.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų