Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos rankininkų patriotiškumas: atsisakė Austrijos pilietybės

2016-04-07 07:05
DMN inf.

Penktadienį Garliavoje startuoja Europos vaikinų (iki 20 m.) rankinio čempionato atrankos turnyras, kuriame keturios ekipos kovos dėl 2 kelialapių į finalinį etapą. Žaisti Lietuvos rinktinėje sutiko ir 2 rankininkai, didžiąją savo gyvenimo dalį praleidę užsienyje, o vienas iš jų dėl galimybės atstovauti Lietuvai netgi atsisakė pasiūlymo priimti Austrijos pilietybę.

Ilgai svarstyti apie galimybę padėti savo šaliai Daugirdui Diliui ir Martynui Savoniui nereikėjo. Beveik dešimtmetį Austrijoje (Hardo „Alpla“, Austrija) gyvenantis D. Dilys ir Vokietijoje nuo pat vaikystės dienas leidžiantis Martynas Savonis („Kaldenkirchen“, Vokietija), žinomo ilgamečio Lietuvos rinktinės vartininko bei kapitono Almanto Savonio sūnus, su mielu noru grįžo į Lietuvą padėti savo bendraamžiams.

Atstovavimas Lietuvai

Vieninteliai vaikinų rinktinės legionieriai, kalbėdami apie atstovavimo Lietuvai motyvus, kaip pagrindinį iš jų išskyrė garbę ginti šalies trispalvę. Austrijoje gyvenantis rankininkas D. Dilys netgi buvo sulaukęs pasiūlymo priimti Austrijos pilietybę, tačiau patriotiškas lietuvis net nesvarstė apie tokią galimybę.

„Atstovauti Lietuvos rinktinei yra labai didelė garbė. Tikrai malonus jausmas žaisti už savo tėvynę. Stengsiuosi atiduoti visas savo jėgas vardan pergalės. Kadangi daugybę metų gyvenu Austrijoje ir ten sėkmingai žaidžiu rankinį, buvau gavęs pasiūlymą tapti Austrijos piliečiu. Tačiau tokios galimybės iškart atsisakiau, nes esu patriotas ir noriu žaisti už savo šalį“, – apie meilę Lietuvai tikino tikru patriotu save laikantis D. Dilys.

Tuo tarpu M. Savoniui atstovavimas Lietuvos rinktinei siejasi su šeima, kadangi šio rankininko tėvas Almantas Savonis buvo ilgametis nacionalinės vyrų rinktinės vartininkas bei gynė šalies spalvas paties aukščiausio rango varžybose. Nenuostabu, jog rankinis ir patriotizmas įaugę tėvo pėdomis sekančio M. Savonio kraujyje.

Svajonės

Su mylimiausia sporto šaka siejamos ir abiejų rankininkų svajonės. Tiek linijos pozicijoje žaidžiantis D. Dilys, tiek vartų sargas M. Savonis, nuolatos besidomėdami aukščiausio lygio rankiniu, svajoja kada nors rungtyniauti bene stipriausiame nacionaliniame rankinio čempionate, Vokietijos Bundeslygoje.

Visgi į Lietuvą sugrįžę jaunuoliai savo horizonte turi ir kitų, ganėtinai realių ir apčiuopiamų svajonių – žaisti už nacionalinę vyrų rinktinę. Čia D. Dilio entuziazmas veržiasi per kraštus --- rankininkas pabrėžia, jog kartu su vyrų rinktine norėtų pasiekti skambių pergalių tarptautinėje arenoje.

Papildoma motyvacija

Gautas kvietimas rungtyniauti už Lietuvos rinktinę yra sportininko darbo įvertinimas. Žengiant į tarptautinę areną ir girdint tautinę giesmę užplūsta emocijos, kurias nusakyti jauniesiems rankininkams nėra lengva. Jeigu D. Diliui girdint Lietuvos himną širdis plaka daug stipriau, tai M. Savoniui atsiranda papildomų jėgų, kurias norisi perteikti geresniam žaidimui aikštėje.

„Kai žinai, jog žaidi už Lietuvos rinktinę, atsiranda daugiau jėgų ir noro demonstruoti gerą žaidimą. Dabar mūsų rinktinės laukia rungtynės namuose, todėl labai tikiuosi sirgalių palaikymo, suteiksiančio papildomos motyvacijos“, – sirgalių palaikymo svarbą akcentuoja M. Savonis.

Išbandymas

Savaitgalį Garliavoje vyksiančiame Europos vaikinų (iki 20 metų) čempionato atrankos turnyre Lietuvos rankininkai žais su Vokietijos, Rusijos ir Kosovo ekipomis. Šios rinktinės kovos dėl 2 kelialapių į vasarą Danijoje vyksiantį Europos čempionatą. Mūsų šalies vaikinų rinktinė sieks įrodyti, jog jų karta gali būti puiki pamaina pagrindinėje šalies rinktinėje rungtyniaujantiems rankininkams.

Atrankos turnyro tvarkaraštis:

Balandžio 8 d.

17:00 Vokietija – Rusija

19:00 Kosovas – Lietuva

Balandžio 9 d.

15:00 Vokietija – Kosovas

17:00 Rusija – Lietuva

Balandžio 10 d.

13:00 Rusija – Kosovas

15:00 Lietuva – Vokietija

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų