Lietuvos rankinio rinktinė – pajėgiausiame atrankos į pasaulio čempionatą krepšelyje

  • Teksto dydis:

Antradienis svarbi diena tiek Lietuvos rankinio rinktinėms, tiek įvairiuose Europos turnyruose besiruošiantiems rungtyniauti Lietuvos rankinio klubams.

Jau antradienį paaiškės Lietuvos vyrų rinktinės varžovai 2019 metų pasaulio čempionato atrankoje, taipogi savo varžovus sužinos ir naujiems iššūkiams Europoje besirengiantys keturios Lietuvos vyrų rankinio ekipos bei viena moterų komanda.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė prieš burtų traukimo ceremoniją yra patekusi į patį stipriausią burtų krepšelį ir gali tikėtis palankių varžovų atrankos varžybose. Iš viso pirmajame atrankos etape varžysis 23 rinktinės, kurios bus suskirstytos į 6 grupes po 4 komandas (paskutinėje grupėje bus trys rinktinės).

Į kitą etapą žengs tik grupių nugalėtojai, prie kurių prisijungs 2018 metų Europos čempionate dalyvaujančios komandos. Į finalinį pasaulio čempionato etapą pateks 12 Europos rinktinių. Antrajame atrankos etape bus vėl traukiami burtai ir 16 rinktinių bus suporuotos tarpusavyje, o kiekvienos poros nugalėtojas iškovos teisę kautis pasaulio čempionate.

Be Lietuvos rinktinės į patį pajėgiausią krepšelį dar pateko Bosnijos ir Hercogovinos, Nyderlandų, Portugalijos, Rumunijos ir Rusijos rinktinės.

Šių ekipų Lietuvos vyrų rinktinės grupėje jau tikrai nebus, tuo tarpu antrajame krepšelyje yra Belgijos, Latvijos, Suomijos, Lenkijos, Šveicarijos, Slovakijos ir Ukrainos nacionalinės rinktinės. Likusios komandos yra padalintos į dar tris pajėgumo krepšelius: trečiajame atsidūrė Estijos, Graikijos, Italijos ir Izraelio komandos, ketvirtajame – Kipras Liuksemburgas bei Turkija, o paskutiniajame penktajame krepšelyje – Farerų Salos, Gruzija bei Kosovas.

Savuosius varžovus antradienį sužinos ne tik vyrų, bet ir jaunių iki 18 metų bei jaunimo iki 20 metų rinktinės. Abiejų amžiaus grupių turnyrai vyks pagal tą pačią sistemą ir antrajame pagal stiprumą divizione žaidžiančios ekipos bus suskirstytos į du turnyrus po dvi grupes, kuriose varžysis po 6 rinktinės. Aštuoniolikmečių varžybos vyks Gruzijoje ir Austrijoje, o dvidešimtmečiai rungtyniaus Juodkalnijoje ir Makedonijoje.

Net keturi Lietuvos vyrų rankinio klubai antradienio tai psat laukia su dideliu nekantrumu.

Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ sužinos savo varžovus Europos taurės varžybose, o Kauno „Granito – Kario“, Vilniaus VHC „Šviesos“ bei Kauno „KTU“ klubams paaiškės oponentai Europos iššūkio taurėje.

Vienintelis Lietuvos moterų rankinio klubas, kurio laukia startas Europos iššūkio taurės turnyre, Kauno „ACME – Žalgiris“ taipogi išgirs būsimųjų varžovų pavadinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių