Lietuvos regbio rinktinė pralaimėjo kelialapį į Europos čempionatą iškovojusiems belgams

  • Teksto dydis:

Europos čempionato „Trophy“ diviziono rungtynėse Lietuvos regbio-15 rinktinė namuose priėmė turnyre pirmaujančią Belgijos komandą.

Po atkaklios kovos lietuviai turėjo pripažinti belgų pranašumą rezultatu 17:29. Pergalę iškovojusi Belgija užsitikrino pirmą vietą „Trophy“ divizione ir kelialapį į Europos čempionatą.

Lietuvos rinktinė laimėjo pirmą kėlinį. Šeimininkai puikiai išnaudojo Šiauliuose siautusį gūsingą vėją ir iki pertraukos žaisdami pavėjui, taškus rinko baudos smūgiais. Visus taškus pirmame kėlinyje pelnė Lietuvos rinktinės debiutantas – iš Argentinos kilęs, lietuviškų šaknų ir Lietuvos pilietybę turintis Pedro Soto. Pirmą kartą Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjęs P. Soto komandą į priekį išvedė jau 6 minutę. Vėliau belgai perėmė iniciatyvą, tačiau kėlinio pabaigoje dar du P. Soto baudos smūgiai nuo aikštės vidurio sugrąžino persvarą Lietuvos rinktinei 12:7.

Antrame kėlinyje jau lietuviams teko žaisti prieš vėją. Belgai kėlinio pradžioje atliko žeminimą ir išsiveržė į priekį 14:12. Vėliau svečiams pavyko dar padidinti persvarą iki 25:12. Rungtynių pabaigoje Lietuvos rinktinė kilo į lemiamą šturmą ir po Domanto Bagužio kamuolio žeminimo sušvelnino atsilikimą iki 17:26. Tačiau Belgijos penkioliktukui pavyko išlaikyti pergalę savo rankose.

„Nesu patenkintas tais skaičiais, kurie dega po rungtynių švieslentėje. Bet rungtynėse buvo daug daugiau pozityvių dalykų, negu negatyvių. Vyrai gerai kovojo, gerai gynėmės. Buvo net keli momentai, kai pirmavome. Bet šiek tiek pritrūko iki pergalės. Viena kita neišnaudota proga ir rungtynės galėjo baigtis mūsų naudai. Gerai prie komandos pritapo naujokas Pedro Soto. Aišku, po kelių treniruočių nėra lengva įsilieti į sistemą. Bet šiandien jis sužaidė tikrai gerai ir pagyvino mūsų žaidimą“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

Per 4 rungtynes vieną pergalę iškovoję ir tris pralaimėjimus patyrę Lietuvos regbininkai turi 5 taškus ir „Trophy“ divizione kartu su Ukrainos komanda dalijasi 5-6 vietas. Šį sezoną iš „Trophy“ diviziono neiškris nei viena komanda, o į Europos čempionatą pateks dvi stipriausios rinktinės.

„Stengiausi prisitaikyti prie Lietuvos rinktinės žaidimo sistemos, bet išpildyti visus trenerių reikalavimus trukdė ir oro sąlygos, ir tai, kad kartu su komanda treniravausi vos kelis kartus. Komandos žaidimu esu patenkintas. Komandos lygis tikrai aukštas, netgi aukštesnis negu tikėjausi. Turime gerą sistemą, gerai keičiam aikštės puses, žaidėjai turi gerus įgūdžius. Man be galo malonu pirmą kartą gyvenime apsilankyti Lietuvoje ir žaisti Lietuvos rinktinėje. Noriu prie rinktinės prisijungti ir po dviejų savaičių Lenkijoje vyksiančiose rungtynėse. Tačiau tuo metu mano klubo laukia svarbios rungtynės. Bet jeigu tik klubo treneris išleis, būtinai ir vėl į rinktinę atvyksiu“, – sakė Prancūzijos „Limoges“ komandoje rungtyniaujantis P. Soto.

Paskutines šio sezono „Trophy“ diviziono rungtynes Lietuvos regbininkai žais balandžio 9 dieną svečiuose su Lenkijos rinktine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių