Lietuvos rinktinė pasiekė istorinį rezultatą pasaulio kendo čempionate

  • Teksto dydis:

Liepos 4–7 dienomis Milane, Italijoje, vykusiame pasaulio kendo čempionate Lietuvos kendo rinktinė pasiekė aukščiausią rezultatą Lietuvos kendo istorijoje. Atrankinėse komandų varžybose vyrų rinktinė įspūdingai įveikė Kolumbijos bei Šveicarijos komandas ir iškovojo teisę kautis finalinėse varžybose.

Aštuntfinalyje tik vienu tašku nusileidusi Ispanijos rinktinei, Lietuvos vyrų kendo rinktinė į ketvirtfinalį nepateko, tačiau tai, kad Lietuvos komanda tapo viena iš šešiolikos geriausių vyrų kendo komandų pasaulyje, yra didžiulis pasiekimas visai Lietuvos kendo bendruomenei.

Atrankinės vyrų rinktinės varžybos su Šveicarijos komanda buvo ypač įtemptos. Lietuviai pergalę išplėšė per paskutines sekundes, rinktinės kapitonui Gia Amkoladze's netikėtai padarius kirtį, kuris užtikrino Lietuvos komandai galimybę kovoti tolimesniame etape. Lietuvių kova su šveicarais sukaustė visos arenos dėmesį, o tiesioginės transliacijos komentatoriai atkreipė dėmesį į įspūdingą Lietuvos kovotojų pasiruošimą ir kovos dvasią.

Lietuvos vyrų komanda parodė ypatingą susitelkimą ir labai gerą pasiruošimo lygį su stipriomis šveicarų ir ispanų komandomis kovodama lygiosiomis ir paskutinėmis sekundėmis išplėšdama reikiamas pergales. Varžybose stiprų pasirengimą parodė pirmą kartą suaugusiųjų rinktinėje dalyvavęs septyniolikmetis Andrius Stanislovaitis (kendo klubas „Daishinkan“), 2023 metais tapęs Lietuvos kendo čempionato nugalėtoju.

Lietuvos kendo rinktinė pirmą kartą pasiekė tokį aukštą rezultatą sporte, kur dominuoja Japonijos ir Pietų Korėjos atstovai.

Komandos pergales garantavo „Vilniaus kendo centro“ vadovo G. Amkoladze's ir klubo nario Pavels'o Jahundovics'o kirčiai, taip pat kitų komandos narių Mykolo Maciulevičiaus (kendo klubas „Geležinis vilkas“) ir Mariaus Tomaševičiaus („Vilniaus universiteto kendo klubas“) kovos.

„Lietuvos kendo rinktinė pirmą kartą pasiekė tokį aukštą rezultatą sporte, kur dominuoja Japonijos ir Pietų Korėjos atstovai. Dalyvauti komandinėse varžybose pasaulio kendo čempionate, kur kovėsi šešiasdešimt vyrų kendo rinktinių, yra didžiulė garbė tokiai nedidelei šaliai kaip Lietuva,“ – džiaugėsi Lietuvos rinktinės treneris G. Amkoladze. – „Tai, kad komandai pavyko nustebinti tokiu geru pasiruošimo lygiu ir pereiti atrankinių varžybų etapą yra kryptingo ir tęstinio Lietuvos kendokų darbo rezultatas, parodęs, kad Lietuvos sportininkai turi ryžto ir gabumų siekti dar aukštesnių vietų.“

Pasaulio čempionate kovojo ir Lietuvos moterų kendo rinktinė. Ją sudarė Natela Amkoladze („Vilniaus kendo centras), Beatričė Šutaitė (kendo klubas „Daishinkan“), Raminta Girdzijauskaitė ir Roberta Buožienė iš „Vilniaus universiteto kendo klubo“, Mona Jančytė (kendo klubas „Geležinis vilkas“). Moterų komanda taip pat ryžtingai kovojo su stipriomis Lenkijos ir Čekijos kendokomis atrankinėse varžybose, tačiau šįkart į tolimesnį etapą nepateko.

Kitas pasaulio kendo čempionatas vyks 2027 metais kendo tėvynėje – Japonijoje. Lietuvos nacionalinės vyrų ir moterų kendo rinktinės kasmet dalyvauja Europos čempionatuose, nuolat tobulina įgūdžius dalyvaudami varžybose ir seminaruose, todėl G. Amkoladze tikisi, kad kitame pasaulio čempionate dar kartą nustebins savo rezultatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>super

>>>super portretas
sakai sėdi eilėj poliklinikoj, nėr ką veikt užbildinai komentarą

Super

Super portretas
Galės su kardais prieš rusų tankus varyti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių