Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos šauliai Europos čempionate nestokoja vilčių

2012-02-10 23:59
Lietuvos šauliai Europos čempionate nestokoja vilčių
Lietuvos šauliai Europos čempionate nestokoja vilčių / LŠSS nuotr.

Kitą savaitę Lietuvos kulkinio šaudymo meistrai Suomijoje vyksiančiame Europos čempionate kovos dėl kelialapių į Londono olimpines žaidynes.

Džiugina jaunimas

Rengdamiesi Europos čempionatui, šauliai išmėgins jėgas varžybose Vilniuje ir Alytuje.

„Išsiaiškinsime taikliausius. Tikimės, kad atsiskleis ir perspektyvūs jaunieji sportininkai, – sakė Lietuvos šaudymo sporto sąjungos (LŠSS) prezidentas Paulius Rakštys. – Alytuje dalyvaus nemažai moksleivių. Džiaugiamės, kad jie domisi šia sporto šaka.“

Pasak P.Rakščio, Suomijoje didžiausios viltys bus siejamos su šaulėmis.

„Kol kas nenorime prognozuoti, kas ir ką galėtų pasiekti. Lauksime Lietuvoje vyksiančių varžybų rezultatų. Po jų jau žinosime mūsų rinktinės galimybes“, – teigė LŠSS vadovas.

Čempionė laukia sezono

Paklaustas apie Sidnėjaus olimpiados čempionę Dainą Gudzinevičiūtę, P.Rakštys informavo, kad stendinio šaudymo meistrė jau ruošiasi išvykti į treniruočių stovyklą.

„Ji vyks į kurį nors šiltesnį kraštą. Pas mus ir sniegas, ir šaltis – tai nėra patogu. Džiaugiamės dėl jos sveikatos. Tikimės, kad buvusios traumos neatsinaujins, – kalbėjo LŠSS prezidentas. – Daina yra mūsų olimpinė viltis. Tai bus jos paskutinis bandymas. Kol kas daugiau stendinio šaudymo atstovų, pretenduojančių vykti į Londoną, neturime.“

Stendininkų Europos čempionatas vyks gegužės mėnesį Kipre.

Šaudyklų – ne per daug

Kalbėdamas apie šaulių treniruočių sąlygas Lietuvoje, P.Rakštys pirmiausia atsidūsta.

„Stendinio šaudymo atstovai, kurie negali treniruotis uždarose patalpose, lankosi šaudykloje S.Batoro gatvėje Vilniuje. Tvarkome tą bazę, bet turime nemažai apribojimų. Vietos gyventojai skundžiasi dėl triukšmo, todėl sportininkai negali treniruotis per išeigines ir darbo dienomis vakarais. Norėtume išsikelti“, – papasakojo LŠSS vadovas.

Kulkinio šaudymo meistrams rūpesčių mažiau.

„Yra šaudyklų Alytuje, Rokiškyje, Klaipėdoje, Panevėžyje. Viena geriausių – Alytuje, ten – nemažai entuziastų, todėl Dzūkijos sostinėje ir rengiame svarbesnes varžybas. Vilniuje turėjome neblogą šaudyklą, tačiau nepavyko jos susitvarkyti. Be to, yra buvusios “Dinamo„ draugijos šaudykla, bet ji pusiau merdi, norime išsikovoti iš policijos dar vieną apleistą šaudyklą. Susiremontuotume pagal savo galimybes“, – svarstė P.Rakštys.


Lietuvos kulkinio šaudymo rinktinė

Justinas Stanevičius, Gytis Vylūnas, Svetlana Klimova, Raminta Račiūtė, Justina Ramanauskaitė, Vykintas Palskys, Margarita Belochvostova, Kristina Paliokaitė, Vida Ajutytė, Lina Zajančkauskienė, Jekaterina Ždanova, Benita Vyšniauskaitė, Karolis Girulis, Tomas Simonaitis, Rimvydas Spėčius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų