Lietuvos šokėjai debiutavo planetos pirmenybėse Latvijoje ir triumfavo Tailande

  • Teksto dydis:

Lietuvos sportinių šokių bendruomenė savaitgalį su dideliais lūkesčiais ir nekantrumu laukė rezultatų iš varžybų, vykusių kaimyninėje Latvijoje ir tolimajame Tailande.

Latvijos Salaspilio mieste vyko Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) jaunimo amžiaus grupės 10 šokių pasaulio čempionatas. Lietuvai jame atstovavo šių metų šalies jaunimo čempionai Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė iš Klaipėdos sportinių šokių klubo „Žingsnis“ ir Vilniaus sportinių šokių klubo „Ratuto“.

Pirmus metus jaunimo amžiaus grupėje šokantis duetas pateisino lūkesčius – ne tik pateko į pasaulio čempionato finalą, bet ir liko per plauką nuo medalių: užėmė 4-ąją vietą.

„Jaučiamės labai gerai. Būti ketvirtiems pasaulio čempionate – didelis pasiekimas“, – po čempionato apdovanojimų ceremonijos džiaugėsi K. Kūra.

Jam pritarė partnerė E. G. Valiūnaitė: „Nerealus jausmas šokti tarp geriausių pasaulio porų. O žinojimas, kad šioje grupėje esame vieni jauniausių, tik dar labiau įkvepia.“

Šokant 10 šokių varžybose, poros bendroje įskaitoje vertinamos tiek už standartinių, tiek už Lotynų Amerikos šokių atlikimą. Šiame pasaulio čempionato finale K. Kūrai ir E. G. Valiūnaitei geriau sekėsi standartiniai šokiai. Du iš jų – lėtas valsas ir Vienos valsas – buvo įvertinti trečiosiomis vietomis. Tuo tarpu aukščiausias vietas – ketvirtąsias – Lotynų Amerikos šokių programoje jie gavo už sambą bei džaivą.

Planetos pirmenybių nugalėtojais tapo jaunieji sportininkai iš Kazachstano – Maksimas Žilenkovas ir Arina Molochnikova. Antrojoje vietoje liko rumunai Stefanas Alexandru Padurariu ir Malina Elena Constandache, trečiojoje – Ukrainos šokėjai Oleksandras Turčeniakas ir Sofiija Černikova.

Iš viso pasaulio jaunimo čempionate dalyvavo 32 poros iš tiek pat valstybių.

Tolimojo Tailando sostinėje Bankoke sportinių šokių varžybos buvo surengtos suaugusiųjų amžiaus grupės sportininkams. 30 metų jubiliejų švenčianti Tailando sportinių šokių federacija šokėjus pakvietė varžytis dėl pasaulio reitingo taškų „International Open“ kategorijos varžybose.

Standartinių šokių programos nugalėtojais Bankoke tapo daugkartiniai šalies čempionai Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė iš Kauno sportinių šokių klubo „Kaspinas“. Finale mūsų duetas atliko penkis šokius – visi jie buvo įvertinti pirmosiomis vietomis. Beje, nė vienas iš 11 vertintojų nė už vieną šokį lietuviams neskyrė žemesnės vietos nei pirmoji.

Šiose varžybose tarp 39 startavusių duetų antroji vieta atiteko Vokietijos atstovams Tomui ir Violetai Fainshil, o trečiąja džiaugėsi Latvijos šokėjai Dawidas Duda ir Betija Kaire.

Tiek Lietuvos jaunieji šokėjai K.Kūra ir E.G.Valiūnaitė, tiek suaugusieji E.Sodeika ir I.Sodeikienė vėl ant parketo žengs po dviejų savaičių Italijos Riminio kurorte – jaunimas čia pirmą kartą dalyvaus Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionate, o suaugusieji trečią kartą gins pasaulio standartinių šokių čempionų titulą.


Šiame straipsnyje: Šokiaisportiniai šokiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių