Lietuvos sunkiaatletis A. Šidiškis: įvykdžiau savo planą

  • Teksto dydis:

Arnas Šidiškis užsitikrino mažiausiai 12-ąją vietą Tokijo žaidynių sunkiosios atletikos svorio kategorijos iki 109 kg varžybose.

Tik birželio viduryje sužinojęs apie galimybę debiutuoti olimpinėse žaidynėse lietuvis rungėsi B grupėje. Trenerių Vinco Šlevinskio ir Algirdo Anankos auklėtinis dvikovėje surinko 343 kg ir tarp penkių šios grupės dalyvių buvo trečias.

Rovimo veiksmu jis pirmiausia iškėlė 151 kg, po to – 156 kg. O paskutiniam bandymui pasirinko 160 kg svorio štangą, ją iškėlė, tačiau teisėjai neįskaitė šio bandymo.

„Gaila, kad neįskaitė. Tačiau kūnas kiek neklausė. Jau iškėlęs jaučiau, kad alkūnė linko, todėl nusiteikiau, kad neįskaitys“, – prisipažino 31 metų iš Anykščių krašto kilęs sunkiaatletis.

Stūmimo veiksmu jis iškėlė 182 kg ir 187 kg, o paskutinis bandymas iškelti 190 kg buvo nesėkmingas.

„Viskas gerai, džiaugiuosi, rezultatas nėra įspūdingas, bet įvykdžiau savo planą, esu mažiausiai dvyliktas. Galutinė vieta priklausys nuo to, kaip vakare startuos A grupė. Bet nuotaika gera. Žinoma, norėjau geresnio rezultato. Truputėlį stabdė traumos, gal kiek per vėlai sužinojau apie patekimą į olimpines žaidynes, tad trūko laiko joms pasirengti“, – teigė sportininkas. Jo asmeninis dvikovės rekordas yra 360 kg.

A grupės varžybose, kuriose kovos stipriausi šios svorio kategorijos atletai, vyks 13.50 val. Lietuvos laiku.

B grupėje A.Šidiškį pranoko Aymenas Bacha iš Tuniso (388 kg) ir turkmėnas Ovezas Ovezovas (371 kg).

Lietuvis aplenkė australą Matthew Ryaną Lydementą (338 kg) ir Tanumafili Malietoa Jungblutą iš Amerikos Samoa (330 kg).

„Aplenkti dviejų grupės lyderių tikrai nebuvo galimybės. Pažiūrėjau jų rezultatus kitose varžybose ir mačiau, kad pavyti tikra nepavysiu. Tiesiog reikėjo išlaikyti poziciją, kurią turėjau. Net pasiekęs savo geriausią rezultatą nieko nebūčiau aukščiau pakilęs. O tokiose varžybose svarbiausia vieta, o ne rezultatas“, – paaiškino A.Šidiškis, A grupės varžybas planuojantis stebėti iš tribūnos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių