Lietuvos tinklinio čempionato lyderių mūšį laimėjo „Sūduva“

  • Teksto dydis:

Sekmadienį TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate įvyko intriguojanti lyderių akistata. Marijampolės „Sūduvos“ komanda išvykoje 3-0 (25:15, 25:21, 28:26) nugalėjo Lietuvos vicečempionę Kauno „RIO-Starto“ ekipą ir įsitvirtino turnyro lentelės viršuje.

Svečius į priekį vedė Linas Petravičius, kurio sąskaitoje – 20 taškų. 16 taškų surinko Jonas Rakickas, 9 – Valentinas Lekaviičius.

Kauno komandoje rezultatyviausiai žaidė Jaroslavas Bogdanovičius (14 tšk.) bei Audrius Kasparavičius (10 tšk.).

„Jau esame su kauniečiais žaidę anksčiau, todėl žinojome pamokas. Supratome, kur yra jų stiprybė. Akcentavome gynybą nuo pagrindinių puolėjų, padavimą ir tas pasiteisino. Šiek pakeitėme žaidėjų išsidėstymą, pastiprinome užtvarą. Prisitaikėme prie jų lyderių žaidimo. Taip pat varžovus galbūt išmušė iš vėžių setų pradžia, kai pas mus padavinėjo mūsų lyderis L. Petravičius. Mums pavykdavo susikurti tam tikrą atsargą ir tai kažkiek palauždavo kauniečius. Džiaugiuosi, kad pasiruošimu ir nusiteikimu šįkart nenusileidome varžovams“, - sakė „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Beje, gruodžio 11 dieną šios dvi komandos Kaune susitiks Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyro pusfinalyje.

„Puikiai suprantame, kad viską, kas buvo iki tol, reikia pamiršti bei ruoštis iš naujo. Juolab, kad taurės varžybose viskas susideda iš vienerių rungtynių. „RIO-Startas“ dabar bus kaip sužeistas žvėris ir žais namuose, todėl laukiame dar atkaklesnės kovos“, - svarstė R. Sujeta.

Kitose savaitgalio rungtynėse Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ svečiuose 3-0 (27:25, 25:19, 25:18) nugalėjo lygos naujoką Vilniaus universitetą (VU).

Šiauliečiams 14 taškų pelnė Erikas Makaras, 12 – Tautvydas Pranys, 11 – Tomas Rogal.

VU gretose išsiskyrė Girvydas Rimeika (11 tkš.), Danielius Kišmachovas (8 tšk.) bei Vytautas Paukštė (7 tšk.).

Čempionate pirmaujantis „Sūduvos“ klubas turi 17 taškų. Už jo rikiuojasi „RIO-Startas“ (13 tšk.) bei „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ (5 tšk.).

TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio I lygoje sužaistos dvejos rungtynės.

Šeštadienį Kauno „RIO-Starto 2“ komanda išvykoje 3-1 (25:19, 25:23, 13:25, 25:23) nutraukė dviejų iš eilės Panevėžio „Panevėžio Agrochemijos-SC“ ekipos pergalių seriją.

Naudingiausiais žaidėjais pripažinti Arnoldas Baukus („Panevėžio Agrochemija-SC“) ir Deividas Strumila („RIO-Startas 2“).

Kitame susitikime Kauno „Marito“ tinklininkai savo aikštėje 3-1 (25:18, 25:11, 18:25, 25:21) palaužė Raseinių „Lūšies Volley“ komandą.

Geriausi mačo žaidėjai – Steponas Naarvydas („Marito“) bei Rapolas Beržinis („Lūšis Volley“).

I lygoje pirmauja „Marito“ (13 tšk.). Antrąją vietą užima „Kelmė“ (9 tšk.), o toliau rikiuojasi po 8 taškus surinkusios Palangos „Vakarų tinklinio“, Gargždų „Amber Volley“ bei „RIO-Starto 2“ komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių