Lietuvos triatlono taures iškovojo M. Butrimavičius ir U. Giniotytė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Druskininkuose buvo nuleista Lietuvos triatlono taurės (LTT) sezono uždanga. Po penktojo etapo paaiškėjo sezono laureatai.

Lietuvos triatlono taurę labiausiai prestižinėje olimpinėje distancijoje iškovojo Marijus Butrimavičius. Jis 4014 taškų. Galutinėje LTT įskaitoje buvo skaičiuojami keturi geriausi etapai.

Antrąją vietą užėmė Mantas Jablonskis (3941 tšk.), trečiąją – Tomas Burbulis (3843 tšk.).

Tarp moterų triumfavo Ula Giniotytė (3904 tšk.), antra liko Lina Vasiljevienė (3773 tšk.), trečia – Živilė Krisiūnaitė (3256 tšk.).

Sprinto distancijoje LTT taurę iškovojo Jonas Beleška ir Arūnė Daunienė.

„Tri-Fun“ distancijoje viso sezono nugalėtojais tapo Jonas Saulius Jonaitis bei Emilija Vasiljevaitė.

Tik po paskutinio etapo klubų įskaitoje triumfavo „TRItonas“ (31 960 tšk.), aplenkęs dalyviais gausiausią „HighPeaks Lietuva“ (31 745 tšk.) komandą. Trečias liko Klaipėdos triatlono klubas (25 661 tšk.).

Paskutiniame etape Druskininkuose, kaip ir tikėtasi, vyko atkakli kova.

Olimpinėje distancijoje nugalėjo patyręs M. Butrimavičius („Trakų triatlono būrelis“), kuriam ši pergalė garantavo bendrosios įskaitos titulą. Puikią formą demonstruojantis triatlonininkas 1,5 km Vijūnėlės tvenkinyje nuplaukė, 40 km numynė dviračiu ir 10 km nubėgo per solidų laiką – 1 val. 58 min. 6 sek. Tai buvo trečiasis jo laimėtas LTT etapas.

Antras finišo liniją kirto M. Jablonskas (1:59.28,4), trečias – T.  Burbulis (1:59.55,8).

„Prieš šį etapą Druskininkuose du savaitgalius iš eilės turėjau varžybas, todėl buvo nežinomybė, kaip pavyks atsigauti. Visgi plaukėsi visai neblogai, vanduo buvo ramus ir šiltas. Stebėjau varžovus ir mačiau, kad M. Jablonskas visada yra greta. Dviračių trasoje kojos jautėsi tikrai gerai ir pavyko čia pademonstruoti geriausią savo laiką. Stengiausi per daug savęs nenuvarginti, nes dar laukė bėgimas. Bėgimą pradėjau atsargiai, bet vėliau jaučiausi gerai, atitrūkau ir neprisileidau varžovų. Apskritai, bendras rezultatas nustebino net mane patį, jis tikrai labai geras“, – pasakojo M. Butrimavičius.

Moterų tarpe greičiausia buvo Inga Aukselytė (2:20.46,1). Antrąją vietą užėmė U. Giniotytė (2:23.20,5), trečiąją – L. Vasiljevienė (2:27.43,8).

„Man patiko plaukimas, nes trasa – gana tvarkinga, o dviračių ir bėgimo trasos visada yra labai smagios, todėl Druskininkuose visada malonu startuoti. Stengiausi fokusuotis į pačią save, o ne į varžoves. Bendras rezultatas nustebino, nes pastaruoju metu sportuoju tik savo malonumui, o pasiektas laikas yra artimas tokiems, kuriuos fiksavo geriausiais karjeros metais“, – prisipažino I. Aukselytė.

Sprinto distancijoje nugalėjo J. Beleška (1:08.39) ir Inga Paplauskė (1:13.19).

„Tri-Fun“ varžybose greičiausi buvo J. S. Jonaitis (32.51) bei Lėja Bubulaitė (37.42), o Vaikų triatlone – Dominykas Kazlauskas ir Liepa Tamutytė.

Druskininkuose savo jėgas išbandė ir olimpinė čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Šiame LTT sezone įvairiose grupėse iš viso savo jėgas išbandė per 1100 triatlonininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuris is tu triju nuotraukoj

kuris is tu triju nuotraukoj portretas
Giniotyte ??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių