Lietuvos U-18 rinktinės sąskaitoje – pirmoji pergalė pasaulio ledo ritulio čempionate

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė iškovojo pirmąją pergalę 2022 metų pasaulio jaunių čempionato IIA divizione.

Taline (Estija) vykstančiose pirmenybėse Lietuvos rinktinė trečiadienį atsitiesė po dviejų pralaimėjimų iš eilės ir 6:3 nugalėjo Serbijos ledo ritulininkus.

Lietuvos rinktinei jau pirmajame kėlinyje pavyko pelnyti tris įvarčius be atsako. Tikslūs buvo Dovydas Jukna (13:51, rez. perd. Matas Čyvas, Vitalijus Fediukinas), Artūras Seniuta (14:50, rez. perd. Marijus Dumčius, Milanas Levčenko) ir Danielius Čečekovas (19:59, rez. perd. Joris Valčiukas, Simas Valivonis).

Savo pranašumą lietuviai bandė dar labiau padidinti antrajame kėlinyje, bet nepaisant daugybės atakų ir atliktų metimų, įvarčio pelnyti mūsų šalies atstovai nesugebėjo, o tuo tarpu serbai surado būdų dukart pasiųsti ritulį į Daniilo Cepovo ginamus vartus.

Trečiąjį kėlinį pradėjo Ilja Michalevičiaus įvartis daugumoje (41:02, rez. perd. M. Levčenko, A. Seniuta) ir nors vėliau serbai dar kartą priartėjo iki minimumo, prieš finalinę rungtynių sireną įvarčiai vėliau krito tik į serbų vartus. Rungtynių baigtį galutinai nulėmė Milanas Levčenko (52:02, rez. perd. Vakaris Čižas, Matas Čyvas) ir Kajus Zeynalovas (53:24).

Po trijų turų Lietuvos rinktinė su viena pergale turnyrinėje lentelėje žengia penkta. Tiesa, rinktinės dar laukia tarpusavio rungtynės su dvi aukštesnes vietas užimančiomis komandomis, tad lietuviai dar gali pagerinti savo galutinę poziciją.

Rytoj Lietuvos rinktinės lauks poilsio diena, o į kovas U-18 rinktinė sugrįš penktadienį 12:30 val. susitikdami su rumunais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių