Lietuvos vyrų rinktinei – IBSA Europos golbolo čempionato bronza

  • Teksto dydis:

Kaune pasibaigusiame IBSA Europos golbolo čempionate Lietuvos vyrų rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Šeštadienį mažajame finale Senojo žemyno čempionų titulus praradę lietuviai 15:5 (8:5) sutriuškino ketvirtojoje pozicijoje likusią Čekijos komandą ir taip atsirevanšavo varžovams už nesėkmę 4:5 grupės varžybose.

Net vienuolika įvarčiu įmušė Genrikas Pavliukianecas, kuris su 44 įvarčiais tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju.

Mantas Panovas į čekų vartus mažajame finale įrideno 3 įvarčius, Marius Zibolis - 1. Pralaimėjusiems po du įvarčius pelnė Janas Bosekis ir Tomašas Franekas.

"Labai didžiuojuosi Lietuvos vyrais ir sirgaliais. Puikiai sužaidė. Buvo susikaupimas, nusiteikimas, darbas gynyboje, susikalbėjimas tarpusavyje ir išpildymas. Kelis įvarčius prasileidom į kampukus, bet žinant, koks ilgas mums buvo šis sezonas, puikiai sulošėme. Labai smagu, kad Genrikas vieną iš tobuliausių savo turnyrų sužaidė, kiek aš jį pažįstu", - po pergalės mažajame finale sakė Lietuvos golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

"Labai gerai, Europos čempionato bronzos medalio dar neturėjau savo kolekcijoje, - po pergalės juokavo Genrikas Pavliukianecas. - Džiaugiuosi, kad man pavyko pelnyti daug įvarčių, bet mes vertiname bendrai visos komandos pasiekimą, o ne atskirų žaidėjų statistiką", - sakė puolėjas.

Komentuodamas bendrai Kaune vykstantį Europos golbolo čempionatą ir bronzinę pergalę, K.Levickis sakė: "Kai esi pripratęs laimėti, sunku pralaimėti, bet kartais to reikia, kad galėtum iš naujo siekti aukščiausių rezultatų. Iki Rio de Žaneiro mūsų dar laukia daug darbo".

Lietuvos ir Čekijos komandų rungtynėse ilgą laiką rezultatas buvo apylygis, vėliau laikėsi 5:5, likus 1:40 min. iki pirmojo kėlinio pabaigos čekų žaidėjai prasižengė du kartus iš eilės ir geriausiu pasaulio puolėju pripažintas lietuvis Genrikas Pavliukianecas sėkmingai įmušė abu baudinius. Įgiję persvarą 7:5 lietuviai neišleido iniciatyvos iš savo rankų ir iškovojo įtikinamą pergalę.

Vyrų varžybų čempione pirmą kartą tapo Turkijos rinktinė, finale 8:7 įveikusi 2011-aisiais paskutinį kartą Senojo žemyno pirmenybes laimėjusią Suomijos komandą.

Moterų turnyro auksą taip pat pirmą kartą laimėjo Turkijos riedulininkės, finale 5:0 nugalėjusios čempionės titulą praradusią Rusijos komandą, o bronzos medalius po aštuonerių metų pertraukos laimėjo Ukrainos rinktinė, mažajame finale per pratęsimą įveikusi Izraelio ekipą.

Pasveikino šalies vadovai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino šalies vyrų golbolo (aklųjų riedulio) rinktinę, Europos čempionate iškovojusią bronzos medalį.

"Sveikinu Jus visus, pergalingai pasirodžiusius Lietuvoje vykusiame Europos golbolo čempionate. Jūsų iškovota bronza - tai puiki dovana mums visiems, palaikiusiems ir tikėjusiems Jūsų sėkme", - sakoma Prezidentės sveikinime.

Šalies vadovė teigė, kad Lietuva didžiuojasi mūsų sportininkų pasiekimais ir palinkėjo čempionams visada išlikti tokia vieninga ir stipria komanda.

"Šiandien savų žiūrovų akivaizdoje dar kartą įrodėte, kad Jūsų komandą galima pagrįstai vadinti viena stipriausių golbolo komandų pasaulyje. Dukart tapę stipriausiais pasaulyje ir šiandien pasidabinę bronzos medaliais, savo įspūdingais pasiekimais garsinate mūsų šalį. Jūsų sunkus darbas treniruotėse ir stipri komandinė dvasia varžybose mums visiems yra puikus pavyzdys kaip reikia siekti užsibrėžtų tikslų", - sveikindamas šalies vyrų golbolo rinktinę ir jos trenerius, sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Premjeras taip pat džiaugėsi, kad pirmą kartą Lietuvoje vyko tokio aukšto lygio parolimpinio sporto renginys, kurio metu mūsų šalyje vykdoma komandų atranka į parolimpines žaidynes Rio de Žaneire Brazilijoje. "Esu įsitikinęs, jog kitais metais Rio de Žaneire vyksiančiose parolimpinėse žaidynėse išvysime dar ne vieną gražią Lietuvos golbolo rinktinės pergalę", - sako Vyriausybės vadovas.

IBSA Europos golbolo čempionatas, kurį globojo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, yra vienas reikšmingiausių parolimpinio sporto renginių Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių