Pereiti į pagrindinį turinį

L.Kleiza netrukus vėl kausis aikštėje

2012-04-14 09:57
L.Kleiza netrukus vėl kausis         aikštėje
L.Kleiza netrukus vėl kausis aikštėje / Scanpix nuotr.

Krepšinio mėgėjai gali kiek lengviau atsikvėpti: po pirminės apžiūros paaiškėjo, kad NBA rungtyniaujančio Lietuvos rinktinės lyderio Lino Kleizos trauma nėra labai rimta ir puolėjas turėtų sugrįžti į rikiuotę artimiausiu metu.

Pernai operuoto kelio skausmus 27-erių metų 203 cm ūgio lietuvis pajautė trečiadienį per jo atstovaujamos Toronto „Raptors“ komandos mačą su Filadelfijos „76-ers“ ekipa. Antrajame kėlinyje L.Kleiza buvo pakeistas. Paskutinį ketvirtį Linas dar buvo trumpam grįžęs į aikštę, tačiau po kelių minučių vėl sėdo ant atsarginių suolo.

Baimintasi, kad krepšininkui atsinaujino trauma, dėl kurios jis praleido beveik metus.

Nors ketvirtadienį vykusią Toronto komandos treniruotę puolėjas praleido, klubo atstovų teigimu, trauma nėra rimta. Jie prognozavo, kad praėjusią naktį vykusiose NBA rungtynėse su Bostono „Celtics“ puolėjas dar nerungtyniaus, tačiau labai tikėtina, kad turėtų sugrįžti į rikiuotę sekmadienio mačui su Atlantos „Hawks“.

Į aikštę po metus trukusios priverstinės pertraukos lietuvis sugrįžo sausį. Artroskopinė dešinio kelio operacija puolėjui buvo atlikta praėjusių metų vasarį. L.Kleizai buvo įplyšę kelio raiščiai ir trūkusi kremzlė. Dėl šios traumos žaidėjas praleido 2011-ųjų Europos krepšinio čempionatą, bet dabar planuoja padėti nacionalinei rinktinei liepos 2–8 d. Venesueloje vyksiančiame olimpinės atrankos turnyre.

Po 9,4 taško per rungtynes šį NBA sezoną vidutiniškai renkantis kaunietis iš „Raptors“ rikiuotės iškrito nelaiku ir dėl to, kad prarado progą išsikovoti vietą starto sudėtyje. Šį sezoną L.Kleiza dažniausiai tenkinosi atsarginio vaidmeniu, tačiau pastaruoju metu „Raptors“ žaidėjų gretas it dalgis pradėjo retinti traumos.

Dėl blauzdos skausmų nerungtyniauja atakų lyderis italas Andrea Bargnani, o tose pačiose rungtynėse su „76-ers“ antakis buvo prakirstas ir įžaidėjui Jose Manueliui Calderonui. Lengva trauma pristabdė Amirą Johnsoną.

J.M.Calderonas, kaip ir L.Kleiza, paskutinėje treniruotėje nedalyvavo, tačiau trenerio Dwane'o Casey teigimu, nerimauti nėra pagrindo – ispanas į aikštę irgi gali grįžti bet kurią dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų