Pereiti į pagrindinį turinį

LOSC ir regbininkai tarėsi dėl stadiono

2009-07-02 19:41
LOSC ir regbininkai tarėsi dėl stadiono
LOSC ir regbininkai tarėsi dėl stadiono / Diena Media nuotr.

Lietuvos olimpiniame sporto centre (LOSC) svarstyta pastaruoju metu nemažai aistrų sukėlusio regbio stadiono Vingio parke problematika. Praėjusią savaitę įsiplieskusios regbininkų emocijos ir kaltinimai, esą iš jų norima atimti stadioną, regis, buvo nepamatuoti.

Prie apskrito stalo susėdę suinteresuoti asmenys lengvai rado bendrą kalbą ir rado abiem pusėms priimtiną sprendimą. Kaip žinoma, teisiškai sutvarkius dokumentus, minėtas stadionas 53 metams patikėjimo teise valdyti perduotas LOSC. Iki tol regbininkai, nors ir neturėdami jokių nuosavybės dokumentų, šiame stadione žaidė ir savo iniciatyva jį tvarkė. Dabar tai vienintelė regbio aikštė, atitinkanti tarptautinius standartus. Teisiškai perėmus stadioną LOSC, regbininkai sunerimo, kad šios aikštės neteks.

„Regbis toje aikštėje buvo ir turi būti. Tačiau teisiniai klausimai privalo būti sutvarkyti tinkamai“, - tvirtino LOSC direktorius Linas Tubelis.

Kad stadionas turi tarnauti regbio reikmėms, neabejojo ir Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas. Pasak jo, reikia tik džiaugtis, jog parko teritorijoje sporto visuomenė dabar turi teisiškai įteisintą sporto kompleksą.

Diskusijos dalyviai sutiko, kad tarp tarp LOSC ir Lietuvos regbio federacijos turi būti pasirašyta ilgalaikė stadiono panaudos sutartis, pagal kurią bazė tam tikram laikotarpiui pereitų federacijos žinion.

Kaip sakė federacijos prezidentas Antanas Bosas, toks teisinis šio klausimo sprendimas jiems taip pat būtų tinkamas ir dargi atvertų naujų galimybių. Lietuvos regbio federacija, turėdama teisinį pamatą eksploatuoti stadioną, galėtų kreiptis į Tarptautinę regbio federaciją dėl investicijų tolesniam stadiono tvarkymui.

Regbininkai neprieštaravo, kad į sutartį būtų įtrauktas punktas, pagal kurį, iš anksto susiderinus, stadione vyktų LOSC svarbūs renginiai.

„Federacijos vardu labai noriu atsiprašyti už mūsų karštus regbininkus. Tai naudos neatneša“, - sakė A.Bosas, patikinęs, kad nereikalingas aistras galėjo išprovokuoti neteisinga ir iškreipta atskirus regbininkus pasiekusi informacija.

LOSC specialistai ir Lietuvos regbio federacijos atstovai jau artimiausiomis dienomis pradės derinti sutarties sąlygas bei tvarkyti reikiamus dokumentus jai pasirašyti.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų