LTOK vizitas Prancūzijos rezidencijoje Vilniuje

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Prancūzijos ambasada artėjančių Paryžiaus olimpinių žaidynių proga surengė priėmimą Turniškėse esančioje Prancūzijos rezidencijoje, kuriame dalyvavo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovai.

Rezidencijoje svečius pasitiko Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Alix Everard.

Priėmime dalyvavo ir Rio de Žaneiro olimpinis vicečempionas, karjerą baigęs irkluotojas Saulius Ritter, kuris pasidalino ir šviežiais savo įspūdžiais – prieš keletą dienų grįžo iš olimpinio deglo estafetės Marselyje.

„Vienas malonumas dalintis įspūdžiais po tokio istorinio renginio. Nepakartojamas jausmas buvo dalyvauti olimpinio deglo estafetėje, o būtent mūsų etape ypatingai buvo svarbi ir pati siunčiama žinutė – Europos vienybė, kas ir yra didžiausias olimpinis laimėjimas. Mūsų etape dalyvavo po vieną atstovą iš Europos Sąjungos šalių ir Ukraina. Galiu patikinti, kad iki Paryžiaus olimpinių žaidynių likus kiek daugiau nei 70 dienų, visa šalis jau alsuoja olimpine dvasia ir su džiaugsmu ruošiasi priimti pajėgiausius sportininkus iš viso pasaulio“, – pasakojo S. Ritter.

Estafetės kulminacija – liepos 26-ą vyksianti olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija, kuri pirmą kartą vyks ne grandioziniame stadione – Paryžius tam pasirinko vietą prie Senos upės.

Susitikime Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje A. Everard buvo supažindinta su jau vietą Paryžiuje užsitikrinusia Lietuvos olimpine komanda. Taip pat buvo aptariami didžiausi artėjantys LTOK organizuojami renginiai: Šiauliuose birželį vyksianti „Olimpinė diena“ bei olimpinio judėjimo Lietuvoje šimtmečio minėjimas.

„Prancūzijos ambasados atstovai teiravosi kokią olimpinę rinktinę turėsime šiais metais, kada sportininkai jau išvyks į Paryžių. Pasakojome, kad nuo pat liepos pradžios Marselyje treniruosis mūsų buriuotojai Viktorija Andrulytė ir Rytis Jasiūnas, o dauguma kitų lietuvių paskutines savaites prieš olimpines žaidynes leis Lietuvoje“, – apie susitikimą pasakojo LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė.

Prancūzija turi svarbų istorinį pėdsaką kalbant apie mūsų šalies olimpinę pradžią. Paryžius – ypatinga vieta Lietuvos olimpiniam judėjimui, nes būtent ten prieš 100 metų vyko pirmieji mūsų olimpinės rinktinės startai. 1924 metais Lietuvai debiutinėse olimpinėse žaidynėse Paryžiuje turėjome tik futbolo rinktinę ir du dviratininkus – Isaką Anoliką ir Juozą Vilpišauską. Simboliška, kad po lygiai šimto metų svarbiausias sporto renginys šią vasarą vyks vėl Prancūzijos sostinėje.

Siekiant pažymėti šiemet minimą olimpinio judėjimo šimtmetį Lietuvoje, LTOK kartu su Prancūzijos ambasada Lietuvoje ir Prancūzų institutu Lietuvoje planuos ir parodą su reikšmingiausiomis olimpinio sporto akimirkomis, įdomiausiais faktais ir ryškiausiomis asmenybėmis.

Prancūzijos sostinė iškart po vasaros olimpinių žaidynių organizuos ir paralimpines žaidynes, tad priėmime Prancūzijos rezidencijoje Vilniuje dalyvavo ir Lietuvos paralimpinio komiteto atstovė Aušrinė Bučinskytė, iš sportininkų lankėsi Europos vicečempionas, sprinteris Danas Sodaitis.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip nekeista

Kaip nekeista portretas
bet visi atrodo paprasčiausiai gražūs ir simpatiški žmonės. Nėra nei vieno mutanto..;D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių