M. Bukauskas grįžta į UFC narvą

  • Teksto dydis:

Lietuvos kovotojas Modestas Bukauskas bandys nutraukti dviejų iš eilės pralaimėjimų seriją UFC varžybose. Mūsiškis šeštadienio vakarą Las Vegase išbandys jėgas su amerikiečiu Khalilu Rountree.

Tai bus pussunkio svorio kategorijos (iki 93 kg) susirėmimas.

27 metų 191 cm ūgio Klaipėdoje gimusiam ir Didžiosios Britanijos pilietybę turinčiam M. Bukauskui tai bus ketvirtoji UFC kova. Pirmojoje 2020 metų liepą „Baltijos gladiatorius“ nugalėjo graiką Andreasą Michailidį, bet pernai liepą nokautu pralaimėjo australui Jimmy Crute‘ui, o šių metų kovo mėnesį pripažino lenko Michalo Oleksiejczuko pranašumą. Tiesa, pastarasis mūšis buvo labai atkaklus – du teisėjai pergalę skyrė Lenkijos sportininkui, o vienas – M.Bukauskui. Iš viso MMA (Mišrių kovos menų) varžybose lietuvis iškovojo 11 pergalių (8 nokautai), patyrė 4 nesėkmes.

31 metų 185 cm Kh.Rountree dabar irgi suklupo dukart iš eilės. Jis laimėjo 14 MMA kovų (8 nokautai), patyrė 5 pralaimėjimus. Šis amerikietis į UFC narvą žengs jau dešimtą kartą.

„Tai bus puiki kova. Susidurs skirtingų stilių atstovai. M. Bukauskas gerai įvaldęs kikbokso elementus, o Kh.Rountree – Muay Thai. Iš kitos pusės jie panašūs tuo, jog abu geriau kaunasi stovėdami nei parteryje. Ir vienas, ir kitas sieks žūtbūt išvengti trečio pralaimėjimo iš eilės, todėl turėtume išvysti bekompromisę kovą. Šioje akistatoje gali nutikti bet kas, kova gali baigtis anksčiau laiko bet kurią sekundę, bet mano favoritas yra „Baltijos gladiatorius“ M.Bukauskas“, – sakė buvęs MMA kovotojas, kovinio sporto ekspertas meksikietis Humberto Argaezas.

Šeštadienį pagrindinėje vakaro kovoje susitiks amerikietis Derekas Brunsonas ir britas Darrenas Tillas. JAV kovotojas UFC varžybose šventė keturias pergales iš eilės. Tai bus vidutinio svorio kategorijos (iki 83,9 kg) akistata.

UFC vidutinio svorio kategorijos reitinge D.Brunsonas užima penktąją vietą. MMA (Mišrių kovos menų) varžybose jo sąskaitoje – 22 pergalės (12 nokautų), 7 nesėkmės. D.Tillas reitinge rikiuojasi septintas. Jis laimėjo 18 MMA akistatų (10 nokautų), trijose pripažino oponentų pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių