Pereiti į pagrindinį turinį

M. Mizgaitis planetos imtynių pirmenybėse užėmė vienuoliktą vietą

2015-09-09 06:25
Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Las Vegaso (JAV) "Orleans Hotel" arenoje tęsiasi pasaulio imtynių čempionatas, kuriame kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl šešių 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinių žaidynių kelialapių kiekvienoje svorio kategorijoje.

Graikų-romėnų imtynių turnyre antradienį svorio kategorijoje iki 130 kg 35-erių metų Mindaugas Mizgaitis kvalifikacinėje kovoje per pusantros minutės 8:0 sutriuškino Murodžoną Tajčijevą iš Tadžikistano, o aštuntfinalyje 0:3 pralaimėjo būsimajam sidabro medalininkui kubiečiui Mijainui Lopezui Nunezui.

Paguodos turnyro dvikovoje M. Mizgaitis nesėkmingai grūmėsi su būsimuoju bronzos medalininku rusu Bylialu Machovu. Pasak pranešimo, beveik po minutės kovos rusas galingai stumtelėjo lietuvį ir nuvertė jį ant kilimo. Po kritimo M. Mizgaitis jau neatsikėlė, o atskubėję medikai atidžiai apžiūrinėjo kairę ranką - paskutinė veterano iš Lietuvos pasaulio čempionato kova buvo pažymėta trauma. Tikimasi, kad nieko rimto nenutiko, kadangi po minutės lietuvis jau šypsojosi.

Galutinėje įskaitoje M. Mizgaitis tarp 29 imtynininkų užėmė 11-ą vietą.

Auksą svorio kategorijoje iki 130 kg iškovojo turkas Riza Kayaalpas, o antrojo bronzos apdovanojimo savininku tapo ukrainietis Aleksandras Černeckis.

Svorio kategorijos iki 80 kilogramų (28 dalyviai) kvalifikacinėje kovoje 23-ejų Julius Matuzevičius 4:3 nugalėjo japoną Yuya Maetą, aštuntfinalyje 0:5 turėjo pripažinti būsimojo vicečempiono baltarusio Viktoro Sasunovskio pranašumą, paguodos turnyro dvikovoje 3:5 nusileido amerikiečiui Patrickui Anthony'iui Martinezui ir liko penkioliktas.

Pasaulio čempiono titulas svorio kategorijoje iki 80 kg atiteko turkui Selčukui Čebi, o bronza tenkinosi iranietis Yusefas Ahmadas Ghaderianas bei gruzinas Laša Gobadzė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų