Pereiti į pagrindinį turinį

M. Schumacheris grįžta į F-1

M. Schumacheris grįžta į F-1
M. Schumacheris grįžta į F-1 / Reuters nuotr.

Vokietis Michaelis Schumacheris nusprendė sugrįžti į „Formulę-1 “ ir pakeisti su žeistą komandos draugą brazilą Felipe Massą.

Septyniskart pasaulio čempionas, 40-metis M. Schumacheris, iš F1 pasitraukęs 2006 metų pabaigoje, vėl lenktyniaus rugpjūčio 23 dieną Valensijoje vyksiančiame Europos „Grand Prix“ (GP).

Vengrijos GP metu kaukolės lūžį patyręs F. Massa greičiausiai negalės lenktyniauti iki pat metų pabaigos.

„Dėl lojalumo komandai negaliu ignoruoti susiklosčiusios nepalankios situacijos“, – teigė „Ferrari“ komandos patarėju dirbantis M. Schumacheris.

Jo atstovė spaudai Sabine Kehm antradienį BBC teigė, kad M. Schumacheris nenorėtų ilgam laikui sugrįžti į F1, tačiau neatmeta galimybės pakeisti F. Massą.

Tačiau legendinis lenktynininkas vis dėlto nusprendė sugrįžti. „Šią popietę susitikau su komandos direktoriumi Stefano Domenicali ir „Ferrari “ prezidentu Luca di Montezemolo, ir kartu mes nusprendėme, kad rengsiuosi užimti Felipe vietą“, – kalbėjo jis.

„Kaip lenktynininkas, aš labai laukiu šio iššūkio“, – pridūrė vokietis.

M. Schumacheris prie F1 bolido vairo nesėdėjo nuo 2008 metų balandžio, o dabar Valensijos lenktynėms pasiruošti turės tik kiek daugiau nei tris savaites.

„Ferrari“ ketina M. Schumacheriui patikėti F. Massos bolidą tol, kol brazilas negalės lenktyniauti“, – teigiama pranešime.

„M. Schumacheris pareiškė norą lenktyniauti, tad artimiausias savaites jam bus pritaikyta speciali pasirengimo programa, kuriai pasibaigus bus galima patvirtinti jo pasirengimą dalyvauti čempionate, pradedant Europos GP“, - rašoma jame.

M. Schumacheris turės praeiti intensyvią treniruočių programą, padėsiančią nustatyti, ar jis sveikas ir gali sugrįžti į F1.

Pasitraukęs iš F1, vokietis retkarčiais dalyvaudavo motociklų lenktynėse, tačiau vasarį avarijos metu susižeidė kaklą. Šie sužeidimai gali turėti įtakos jo gebėjimui vairuoti bolidą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų