Melnragėje – Lietuvos paplūdimio rankinio čempionato kovos

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 17–18 d. Pirmosios Melnragės paplūdimyje vyko Lietuvos rankinio federacijos moterų ir vyrų paplūdimio rankinio čempionatas, kuriame dalyvavo trys moterų ir septynios vyrų komandos.

Moterų grupėje varžėsi Klaipėdos „Viesulo“, Šiaulių HC „Salvės“ ir „Žemaitijos“ komandos. „Žemaitijos“ jungtinę ekipą sudarė Tauragės, Klaipėdos ir Kretingos rankininkės.

Vyrų grupėje kovojo Klaipėdos „Dragūnas I“, „Dragūnas II“, „Mėmelis–CSC Telekom“ ir „Saldainiukai“ bei svečiai iš Tauragės ir Kaltinėnų, kurie turėjo dvi komandas.

Moterų grupėje pajėgiausios buvo „Žemaitijos“ rankininkės, iškovojusios visas pergales. Antros liko „Viesulo“, trečios – HC „Salvės“ rankininkės.

Vyrų grupėje čempionais tapo antroji „Dragūno“ komanda, antri liko „Dragūnas I“, o trečiąją vietą užėmė Tauragės ekipa.

Čempionato vyriausiasis komisaras Vidmantas Toliušis džiaugėsi vis labiau populiarėjančia paplūdimio rankinio sporto šaka.

„Labai gaila, kad šiais metais, dėl objektyvių priežasčių, čempionate negalėjo dalyvauti Garliavos moterų ir Vainodės (Latvija) vyrų komandos, kurios daugelį metų dalyvaudavo pirmenybėse. Galime teigti, kad vyko Žemaitijos komandų čempionatas. Lietuvoje paplūdimio rankinis sparčiai populiarėja. Merginų ir vaikinų rinktinės dalyvauja Europos paplūdimio rankinio čempionatuose, bet pagal įvykusio čempionato dalyvavusių komandų geografiją galime pasakyti, kad realybė – visai kitokia. Reikia tikėtis, kad kitais metais sulauksime komandų ir iš kitų Lietuvos kampelių“, – vylėsi V. Toliušis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kodel sioms varzyboms neparuose papludimio teatro aiksteje, neveziojo smelio kaip tinklinio varzyboms?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių