J. Šiugždinienė ir M. Navickienė pagerbė Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių prizininkus

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrės Jurgita Šiugždinienė bei Monika Navickienė pirmadienį pagerbė Pasaulio kurčiųjų vasaros žaidynių prizininkus.

„Jūsų pergalės – sunkaus darbo, atsidavimo, kantrybės, ištvermės, nuoseklumo pavyzdys. Sergame už jus, palaikome, jaudinamės – ir kai jums sekasi, ir kai pergalė išsprūsta“, – teigė J. Šiugždinienė.

„Ačiū, kad savo laimėjimais kuriate šventę ir mums. Labai svarbu, kad jūs esate pavyzdys jaunimui, įrodantis, jog viskas yra įmanoma, jeigu turi tikslą“, – kalbėjo ji.

„Jūsų ryžtas ir pasiekimai liudija, kad kliūtis, barjerus ir stereotipus įveikti yra įmanoma. Iškovotos pergalės ypač svarbios ne tik kaip pasiekimas ir rezultatas, bet ir kaip įkvėpimas visiems dvejojantiems savimi ar savo galimybėmis. Atkakliu darbu, valios stiprybe ir atvira širdimi kiekvienas gali turėti lygias galimybes siekti savo pergalių“, – sakė M. Navickienė.

Iš viso padėkomis pagerbti 14 sportininkų ir septyni treneriai.

Tai – lengvaatlečiai Vytenis Ivaškevičius, Mindaugas Jurkša, Šarūnas Zdanavičius, Mažvydas Paurys ir jų treneriai Sigitas Liepinaitis ir Mantas Jusis, imtynininkai Mantas Kazimieras Sinkevičius bei jo treneris Saulius Liaugminas.

Taip pat – badmintonininkai Ignas Reznikas ir Kazimieras Dauskurtas bei jų treneris Donatas Narvilas, tinklininkės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė su treneriu Pauliumi Matuliu, orientacininkai Mantas Volungevičius, Adrija Atgalainė, Gevilė Diržiūtė, Donatas Tumaitis, Viltė Kanapinskaitė ir jų treneriai Laimis Drazdauskas ir Tomas Kuzminskis.

Jie iškovojo du aukso, penkis sidabro ir tris bronzos medalius.

Iš viso Kurčiųjų žaidynėse dalyvavo 42 Lietuvos sportininkai.

Pagal naujai Vyriausybės patvirtintą tvarką, už 1-ąją vietą premija siekia 64 tūkst. eurų, už 2-ąją – 32 tūkst., už 3-iąją – 24 tūkst., už 4-ąją – 12,8 tūkst. eurų.

Iš viso valstybės Pasaulio kurčiųjų žaidynių laimėtojams bus išmokėta beveik 700 tūkst. eurų.

Pasak švietimo, mokslo ir sporto ministrės, jau derinami ir Sporto įstatymo pakeitimai dėl valstybės stipendijų ir socialinių garantinių sportininkams. Parengti ir atitinkami Sveikatos draudimo, Valstybinio socialinio draudimo, Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymų pakeitimai.

„Siekiame, kad sportininkai visą savo laiką galėtų skirti sportui – juk tai ne hobis, tai darbas, kurio rezultatais džiaugiasi ir didžiuojasi visa šalis“, – sakė J. Šiugždinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Kada tos dvi neadekvacios šiugždinienė ir navickienė dings iš mūsu ekranu šlygštu žiūrėti

Klpd.

Klpd. portretas
O mūsų Sonkutė kaip? Visdėlto žmogus pasauliniame lygyje pasižymėjo. Dar tokioje sporto šakoje kur niekad nieko panašaus nebuvo..Na bet gal landzbergiu krikštamotė turi savo asmeninius vertinimo kriterijus..:D)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių