Minskas apgailestauja dėl nepagrįsto sprendimo neberengti ledo ritulio čempionato Baltarusijoje

Minskas antradienį sakė apgailestaujantis dėl „nepagrįsto“ sprendimo neberengti ledo ritulio 2021 metų pasaulio čempionato Baltarusijoje.

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taryba pirmadienį nusprendė dėl opozicijos protestų slopinimo Baltarusijoje perkelti pasaulio čempionatą iš šios šalies.

2021 metų ledo ritulio pasaulio čempionatą, kuris turi vykti nuo gegužės 21-osios iki birželio 6-osios, drauge turėjo organizuoti Minskas ir Ryga, bet pastarosiomis savaitėmis baltarusių opozicija ir Europos Sąjungos narės vis garsiau ragino neberengti varžybų Minske.

Išanalizavusi politinę ir, taip pat, epidemiologinę padėtį Baltarusijoje IIHF priėjo prie išvados, kad šioje šalyje neįmanoma užtikrinti gerų sąlygų visiems čempionato dalyviams, ir dėl „saugumo klausimų, kurių IIHF nekontroliuoja“, nusprendė atimti iš Baltarusijos vienos iš čempionato šeimininkių statusą.

Antradienį čempionato organizacinis komitetas Minske Baltarusijos vyriausybės interneto svetainėje paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad „apgailestauja dėl šio nepagrįsto sprendimo“.

Komitetas nurodė, kad tai sukuria precedentą naudotis sporto varžybomis kaip instrumentu „politinių demagogų interesams tenkinti“.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Dėl smurtinio demonstracijų slopinimo ES įvedė sankcijas A. Lukašenkai ir jo sąjungininkams.

IIHF prezidentas Rene Faselis (Renė Fazelis) praėjusio mėnesio pabaigoje sakė, jog padarys „visa, kas įmanoma“, kad pasaulio čempionatas įvyktų Baltarusijoje.

Tačiau po anksčiau šį mėnesį Minske įvykusio jo susitikimo su A. Lukašenka čekų automobilių gamintoja „Škoda“ ir vokiečių variklių alyvos gamintoja „Liqui Moly“ pagrasino neberemti čempionato.

Šešis kartus pasaulio čempionų titulą iškovojusios Čekijos užsienio reikalų ministras Tomašas Petričekas gruodžio mėnesį sakė negalintis įsivaizduoti čempionato Baltarusijoje. Pasak jo, organizavus čempionatą šioje šalyje būtų „įteisintas represinis režimas“.

Antradienio pareiškime Baltarusijos organizacinis komitetas nurodė manantis, kad nepaisant sprendimo nerengti čempionato Minske „tarptautinė sporto bendrija galės ištrūkti iš politinių ir finansinių jėgų įtakos“ lauko.

Komitetas pridūrė, kad „ledo ritulio šeima dar labiau sustiprės ir nesigręžios į žmonių, neturinčių nieko bendra su sportu, politines ambicijas“.

A. Lukašenka, ledo ritulio gerbėjas, reguliariai žaidžia per parodomąsias rungtynes, kuriose kartais dalyvauja ir jo sąjungininkas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.k

A.k portretas
Ko norėjai, tą ir gavai batka. Kai taves nebus, tai bus ir čempionatas.

Nigga

Nigga portretas
Bijau kad tas plugas tave hėjau sausai aploštu ant ledo!

Anonimas

Anonimas portretas
Nusisvilpt ka tas minskas apgailestauja... O ko tas plugas ant ledo, apsimeta, kad zaisti moka? Cha cha cha.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių