Pereiti į pagrindinį turinį

Neįgalieji krepšininkai mokosi iš nesėkmių ir pergalių

2013-12-05 09:30
lsu nuotr.

Komandos galimybės – didelės, tačiau reikia daugiau žaidimo praktikos. Tokią išvadą po Anykščiuose įvykusio tarptautinio turnyro padarė kitąmet vežimėlių krepšinio Eurolygoje debiutuosiančios Kauno "LSU-RSK" ekipos vadovas Kęstutis Skučas.

Laimėjo mažąjį finalą

Kauniečiai 12-ajame Europos parlamento narės Vilijos Blinkevičiūtės taurės vežimėlių krepšinio turnyre, skirtame Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai paminėti, užėmė 3-iąją vietą.

"LSU-RSK" krepšininkai B grupėje 42:67 pralaimėjo Sankt Peterburgo "Baski" (Rusija) komandai ir 67:48 nugalėjo Minsko "RSKI" (Baltarusija). Pusfinalyje Lietuvos čempionai 47:60 nusileido Sankt Peterburgo "Nevskij aljans" ekipai, o mažajame finale 63:53 privertė kapituliuoti Kazanės "Krylja barsa" (Rusija) žaidėjus.

Pagrindinį prizą iškovojo "Nevskij aljans" klubas, lemiamoje dvikovoje 59:54 įveikęs "Baski" krepšininkus. Nugalėtojams atstovavo ir keturi legionieriai iš Lietuvos – žaidžiantysis treneris Vytautas Skučas, Martynas Jaruševičius, Nerijus Venckus ir Edgaras Čiaplinskas.
Penkti buvo baltarusiai, 48:27 nugalėję latvių "Riga" komandą.

Geriausiu turnyro žaidėju pripažintas Jurijus Kočetkovas iš Kazanės. Į simbolinį penketą išrinkti Andrejus Litviakas ir Jevgenijus Jermolinskis (abu – "Baski"), Karolis Virkutis ("LSU-RSK"), Karlis Gabranovas ("Nevskij aljans") ir Ruslamas Koževnikovas ("Krylja barsa").

Rusų lygis – kitoks

"Sunkiai startavome, bet įsibėgėjome ir paskutines rungtynes su Kazanės krepšininkais jau žaidėme taip, kaip iš tikrųjų sugebame. Treniruotės ir varžybos – skirtingi dalykai. Be praktinės patirties sudėtinga tikėtis sėkmės. Mokomės ir iš nesėkmių, ir iš pergalių", – sakė "LSU-RSK" žaidžiantysis treneris, Lietuvos sporto universiteto taikomosios biologijos ir reabilitacijos katedros docentas K.Skučas.

Jis pripažino, kad pralaimėjimai abiems Sankt Peterburgo komandoms – pagrįsti: "Tai – gerokai aukštesnio lygio varžovai nei, tarkime, minskiečiai. "Nevskij aljans" ir "Baski" – vežimėlių krepšinio Eurolygos dalyviai, jų žaidimas išsiskiria dideliu greičiu, fiziškai kieta kova, efektyviai pasinaudoja kiekviena oponentų klaida. Sankt Peterburgo neįgaliųjų klubai, kaip ir Kazanės ekipa, solidžiai finansuojami, tad nesuka galvos nei dėl naujų vežimėlių, kurie kainuoja kelis tūkstančius eurų, nei dėl išlaidų varžyboms, o žaidėjams mokamos algos."

Praėjusį sezoną Tarptautinės vežimėlių krepšinio federacijos (IWBF) reitingų sąraše tarp daugiau nei šimto Europos klubų "Nevskij aljans" buvo 39-oje vietoje, "Baski" – 64-oje.

Rengiasi debiutui

"LSU-RSK" krepšininkai Eurolygoje debiutuos 2014-ųjų pavasarį ir 3-iojo diviziono C grupėje išmėgins jėgas su Brno "Hobit" (Čekija), Antverpeno "Players" (Belgija), Frankfurto prie Maino "Mainhatten Skywheelers" (Vokietija) bei Ramat Gano "Ilan" (Izraelis) komandomis.

"Rengiame pasirengimo planą, tačiau jis priklausys nuo mūsų biudžeto galimybių. Eurolygai registruosime trylika žaidėjų, nors pirmajam etapui leidžiama net 24. Galbūt kitąmet sausį suorganizuosime turnyrą Kaune. Norėtume išvykti į užsienį – Italijoje ar Vokietijoje yra daug komandų, stiprios vežimėlių krepšinio lygos, šiose šalyse rengiama daug tarptautinių varžybų", – papasakojo K.Skučas.

***

Statistika

"LSU-RSK–"Baski" 42:67 (12:18, 6:21, 10:10, 14:18). K.Virkutis 14 taškų, D.Žymantas 12.
"LSU-RSK"–Baltarusijos rinktinė 67:48 (14:17, 16:10, 19:11, 28:10). K.Virkutis 25, R.Stanislovaitis 13, D.Žymantas 12.
"LSU-RSK"–"Nevskij aljans" 47:60 (10:12, 10:17, 13:13, 14:18). S.Kulboka 20, K.Virkutis 11.
"LSU-RSK"–"Krylja barsa" 63:53 (12:14, 16:13, 18:6, 17:20). R.Stanislovaitis 13, K.Virkutis 12, D.Žymantas 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų