Moteris dalyvauti jų pamėgtame ralyje skatina vyrai

  • Teksto dydis:

Regis, labiau organizuotos yra moterys, jau baigiančios registracijos formalumus į pamėgtą, išimtinai dailiosios lyties atstovėms skirtą „108 km moterų iššūkio“ orientacinį ralį.

Šis renginys jau penktus metus paeiliui randa vietos turtingoje ir turiningoje „Aurum 1006 km powered by Hankook lenktynių“, kurios šiemet vyks lygiai po mėnesio, liepos 13–16 dienomis, programoje.

Penktųjų metinių proga organizatoriai pasišovė suteikti garbę išbandyti jėgas ralyje rekordinei, net 88 ekipažų kolonai.

„Kartu su moterų televizija TV8 rengiamame „108 km moterų iššūkio“ ralyje gausu naujienų ir tai yra vienas esminių renginio traukos faktorių, – sako „Aurum 1006 km lenktynių“ organizatorius, VšĮ „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis. – Padidinę dalyvių skaičių iki 88 kartu įvedėme ir daugiau įskaitų, tuo pačiu suteikdami galimybę laimėti daugiau komandų“.

Be bendrosios įskaitos, kurioje varžosi visos dalyvės, atsirado ir pirmą kartą dalyvaujančių renginyje įskaita, dviejų narių įskaita, lenktyniausiančių elektromobiliais įskaita, senovinių automobilių ir, aišku, specialiai įvesta jubiliejinė įskaita, kurioje varžytis galės tik tų ekipažų narės, kurių bent viena varžybose dalyvauja penktus metus iš eilės. Tiek, kiek vyksta šios lenktynės.

Pirmosios damų, panorusių finišo liniją kirsti elektromobiliu, paraiškos organizatoriai sulaukė iš Panevėžio. Kristina Mikalajūnė, Malvina Šlėnytė ir Dominyka Mickutė, susibūrusios į „Electric girls“ komandą, moterų iššūkio ralyje vairuos „Peugeot E2008“ elektromobilį.

„Tai ne skolintas ar automobilių pardavėjų patikėtas elektromobilis, o mano asmeninis, kuriuo kasdien važinėju, kaip sakoma, ir į darbą, ir į sodą, – tvirtina komandos kapitonė Kristina, automobilio vairą laikanti jau antras dešimtmetis. – Todėl ir šis elektromobilis gerai pažįstamas, o ir vairuotojos stažas bei patirtis įkvepia pasitikėjimo visai komandai“.

Visos merginos panevėžietės, bemaž sutampa visi jų pomėgiai ir interesai. Kristina ir Malvina vadovauja solidžioms įmonėms, Kristina – buhalterinės apskaitos, o Malvina – transporto. Tik Dominyka dar studentė, tačiau ir ji puiki vairuotoja, beje, irgi neabejinga sportui, kelionėms.

Kas paskatino panevėžietes išvairuoti elektromobilį į „108 km moterų iššūkio“ lenktynes?

„Tai Malvina pirmoji suagitavo, – neslepia ekipos kapitonė Kristina. – O bene didžiausią įtaką apsisprendimui turėjo labai jau geras šio renginio fonas, atgarsiai ir galimybė iš arti ne tik stebėti didžiausias Baltijos šalyse ilgų nuotolių automobilių lenktynes, bet ir tapti jų dalimi“.

Komandų nuotr.

Pirmą kartą dalyvaujančių įskaitoje varžysis GOAL komanda iš Mažeikių. Ekipos sudėtyje – net penkios nuotykių ir adrenalino ištroškusios damos: Gintarė Valentaitė, jos sesuo Vitalija Valentaitė-Tendienė, Milda Samoškienė, Vilija Pušinskienė ir Eglė Čepulienė.

Visos damos – bendraamžės. Jauniausiajai 29, o vyriausiajai – 33 metai, visos augina mažus vaikus, Vitalija ir Eglė – po vieną, kitos trys po du. Visos iš naftininkų miesto Mažeikių, tačiau tik viena dirba naftos perdirbimo įmonėje, kitos – vaikų darželyje, kirpykloje.

„Mes visos labai vieningos, visos pamišusios dėl kelionių, – sako GOAL komandos kapitonė Gintarė. – Galbūt ne kasdien galime svajoti apie tolimus užjūrius, tačiau jaučiame poreikį, o gal tiesiog būtinybę kartas nuo karto susitikti, moteriškai pabendrauti“.

O kaip gi į tokias dailiosios lyties atstovių užgaidas reaguoja jų mažosios atžalos ir vyrai?

„Patikėkite, vyrai su visomis pareigomis susitvarko ne blogiau negu mes, moterys, todėl ir vaikai neverkia, – džiaugiasi G. Valentaitė. – Ne tik išleidžia, bet ir skatina nepraleisti tokių pramogų.

Esu labai dėkinga savo antrajai pusei Edvinui, kuris mums lenktynėms ne tik rengia savo automobilį „Mercedes Benz AMG G63“, bet ir rūpinasi mūsų šventine apranga ir jos stiliumi“.

Kelios komandos atstovės dalyvauja ir orientaciniame ralyje „Šturmas“.

„Tikiuosi, kad „108 km moterų iššūkis“, kuriame šiemet debiutuojame, patiks dar labiau ir įtrauks mus į savo magišką verpetą“, – viliasi komandos kapitonė Gintarė.

Komandų nuotr.

Moterų ralio dalyvės palankiai sutiko žinią, kad šiemet jų iššūkio partneriu tapo „Britax-Romer“, garsėjanti kaip patikima vaikiškų automobilinių kėdučių tiekėja. Kas ne kas, o moterys, auginančios vaikus, ne iš nuogirdų žino, koks tai svarbus, tiesiog būtinas daiktas, kai tinkamai naudojamas saugo mažylių sveikatą, o kartais – net gyvybes.

Jonaviškę B.O.M.B.A. komandą galima laikyti tikra šių lenktynių senbuve – ji liepos vidury Palangoje varžysis jubiliejinėje įskaitoje.

Per penkerius metus dėl objektyvių priežasčių komandos sudėtyje yra buvę mažų pokyčių, tačiau branduolys išliko stabilus. Tai Rasa Juknevičienė, Aušra Bakšinskaitė, ekipos kapitonė Brigita Žliobienė, Agnė Janionytė ir Milda Balčiūnaitė.

„Kaip užsikabinom iš pirmo karto, taip ir likom. Nespėja baigtis vienos lenktynės, jau laukiam kitų. Kada vėl į Palangą, kada lyg gaivus pamario vėjas vėl pliūptels tas adrenalino šuoras, kada vėl džiaugsimės gera kompanija ir turiningai ištirpusiu laiku“, – sako Brigita.

Komandai šios lenktynės jau penktosios, tad yra ką prisiminti. Sėkmingiausios B.O.M.B.A. ekipai buvo pirmosios ir ketvirtosios, pernykštės. Abu kartus užimta ketvirtoji vieta, tad šiemet tikslas daugiau nei aiškus – nugalėtojų garbės pakyla ir mažiausiai trečiasis jos laiptelis.

Lengva nebus, tačiau ekipa, vairuosianti patikimą „Volvo S60“, įsitikinusi, jog įmanoma.

„Jei nepavyks, viltis teks dar atidėti metams, tačiau mums svarbiausia – nepakartojamas, visus vargus atperkantis paties dalyvavimo džiaugsmas“, – sako jonaviškių kapitonė B. Žliobienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių