Pereiti į pagrindinį turinį

Naujajam "Žalgiriui" – naujos kliūtys

2009-03-13 09:00

Vadimo Kastujevo patikėtinių valdomas Vilniaus "Žalgiris" nepajėgus gauti LFF I lygos licencijos, o naujai suformuotas klubas į bet kokias varžybas pretenduotų tik perėmęs didžiules pirmtakų skolas.

Vakar posėdžiavęs LFF Licencijavimo skyrius nesuteikė I lygos licencijos V.Kastujevo valdomam FK "Žalgiris".

Klubo darbuotojai nesugebėjo pateikti dokumentacijos, kad dar bent metus galės tęsti savo veiklą: bus surinkta lėšų I lygos sezonui, atsiskaitoma su žaidėjais, treneriais, personalu ir tiekėjais.

Sostinės klubas gali iki kovo 19 d. pateikti apeliaciją, tačiau FK "Žalgiris" administracijos direktorė Aida Dudonienė jau anksčiau pripažino, kad klubas visiškai neturi lėšų dalyvauti čempionate.

Tai reikštų žalią šviesą naujajam dariniui – Vilniaus miesto futbolo draugijai (VMFD) "Žalgiris".

Tačiau prieš kelias savaites įkurta viešoji įstaiga neatitinka kito kriterijaus. Klubas, norintis dalyvauti A lygos, I lygos ir UEFA varžybose, privalo bent trejus metus būti LFF ar apskrities futbolo federacijos narys.

Todėl vienintelė išeitis naujajam "Žalgiriui" – derėtis su senojo klubo vadovybe ir sutikti perimti visas teises, įsipareigojimus ir skolas. Pastarosios jau yra perkopusios 1,5 mln. litų.

VMFD "Žalgirio" atstovai informavo, kad derybos su FK "Žalgirius" yra prasidėjusios. Naujasis sostinės klubas nepraranda vilties žaisti ir A lygoje, jei tam pritartų kitos septynios komandos ir LFF. Atsarginis variantas būtų LFF I lyga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų