Naujas ekipažas – B. Vanagas ir K. Sikkas

  • Teksto dydis:

„Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lenktynininkas Benediktas Vanagas startuos su nauju šturmanu – pasaulio ralio čempionato (WRC) patirties sukaupusiu estu Kuldaru Sikku.

Ateities sandoris

„Pasaulis keičiasi labai stipriai, taip pat ir Dakaro ralis. Ateina naujos technologijos, kelio knygos tapo elektroninėmis, tad mažiau reikalingos mapmanų (žemėlapių specialistų – red. past.) kompetencijos. Reikia keistis ir šturmanams, o jų poreikis – didžiulis. Sprendimą dėl Kuldaro pavadinčiau ateities sandoriu. Šiuo metu turime daug darbo, bet tikiu, kad tai atsipirks su kaupu“, – sakė B.Vanagas.

K.Sikkas į komandą atsineša bene didžiausią sukauptą patirtį WRC iš visų trijų Baltijos valstybių sportininkų. Dakaro ralis estui bus nauja disciplina, bet sprendimą paskatino ir dėsningumas: klasikinio ralio šturmanai vis dažniau renkasi bekelės maratonus.

WRC šturmanai sunkiausiame pasaulio ralyje – anokia naujiena. Klasikinį ralį į Dakarą jau yra išmainę Yazeedo Al-Rahji („Toyota“) šturmanas Michaelas Orras, taip pat Timo Gottschalkas, sėdintis šalia Jakubo Przygonskio.

2023 m. Dakaro ralyje pamatysime ir WRC čempioną prancūzą Julieną Ingrassia.

Ekipaže – su O.Tanaku

Bene du dešimtmečius WRC lenktynėse dalyvavęs K.Sikkas pasaulio ralio čempionate startavo daugiau nei 100 kartų, o 2012-ųjų sezoną kartu su planetos čempionu Ottu Tanaku lipo ant nugalėtojų pakylos Sardinijoje.

Jeigu bijočiau iššūkių, niekada nesužinočiau, ką buvo galima pasiekti.

„Atrodo, kad tai itin ilga kelionė automobilių sporto pasaulyje. Vis dėlto ji darnesibaigė ir gyvenimas yra paruošęs naujų iššūkių. Labai džiaugiuosi, kad toks lenktynininkas kaip B.Vanagas pasiūlė būti jo šturmanu“, – kalbėjo naujasis „Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos narys.

Estas tvirtino būsiąs tinkamai pasirengęs jo laukiantiems išbandymams.

„Visada galima išmokti kažką naujo. Jeigu bijočiau iššūkių – niekada nesužinočiau, ką buvo galima pasiekti. Manau, kad profesionalus šturmanas visada turi būti labai kantrus, greitas ir aštraus proto. Žinoma, visada prisitaikantis: kartais būti mechaniku, kartais – mama arba tėčiu...“ – rimtai ir juokais svarstė K.Sikkas.

Bendražygiai: šiemetinį vasaros sezoną K.Sikkas ir B.Vanagas skirs optimaliai suderinti bendrus ekipažo veiksmus / V. Pilkausko nuotr.

Lenktyniaus Italijoje

„Toyota Gazoo Racing Baltics“ varžybų sezoną pradės liepos 8–10 d. „Baja“ pasaulio taurės lenktynėmis Italijoje.

Tai nebus pirmas lietuvio ir esto startas kartu – pernai B.Vanagas su K.Sikku dalyvavo „Saaremma“ ralyje.

„Akylesni ralio žiūrovai galėjo pastebėti, kad 2021-ųjų rudenį su Kuldaru lenktyniavome Estijoje. Mane įtikino jo požiūris ir patirtis. Šis vasaros sezonas bus skirtas mūsų ekipažui dar labiau susiderinti“, – sakė B.Vanagas.

Dakaro ralis Saudo Arabijos smėlynuose startuos 2023-iųjų sausio 1-ąją, o šio bekelės maratono prologas bus surengtas šiemet gruodžio 31-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

 Gaila portretas
Esto ,ne ta pasirinko.

Tiesiog neatrodo , kad

Tiesiog neatrodo , kad portretas
Su juo galėtų kas ilgai ištverti....

Kaunas

Kaunas portretas
O tu liezuvi dazniau plauk deb...e
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių