Pereiti į pagrindinį turinį

Naujasis Vilniaus "Žalgiris" tebebando patekti į A lygą

2009-03-10 19:32
Naujasis Vilniaus "Žalgiris" tebebando patekti į A lygą
Naujasis Vilniaus "Žalgiris" tebebando patekti į A lygą / Mindaugo Ažušilio nuotr. Vilniaus „Žalgirio“ aistruoliai tikisi mylimą komandą vėl matyti A lygoje.

„Žaisti I lygos pirmenybėse būtų žingsnis atgal, todėl darysime viską, kad mums būtų leista rungtyniauti aukščiausiame divizione“, – pagrindinį komandos tikslą įvardijo Vilniaus „Žalgirio“ entuziastai.

Viešąją įstaigą „Vilniaus miesto futbolo draugija (VMFD) „Žalgiris“ įsteigę legendinio klubo žaidėjai, treneriai ir sirgaliai savo vizijas ir ateities planus išdėstė šiandien Kūno kultūros ir sporto departamente surengtoje spaudos konferencijoje.

Naujojo „Žalgirio“ kūrėjams praėjusią savaitę nepavyko savo ketinimų rimtumu įtikinti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto ir Nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) narių.

„Tačiau pastaruoju metu išsakyti LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus žodžiai suteikė vilties", – vakar kalbėjo VMFD „Žalgiris“ direktorius Mindaugas Kasperūnas.

Naujojo „Žalgirio“ atstovai bandys per šią savaitę gauti kitų A lygos klubų leidimus ir juos pristatyti LFF Licencijavimo skyriui.

Žalgiriečiai prašo, kad jiems būtų leista dalyvauti A lygos pirmenybėse išimties tvarka – be licencijos. Toks precedentas šiemet sukurtas Latvijoje, kur be licencijų aukščiausiojo diviziono varžybose rungtyniaus Rygos „Olimps“ ir „Jūrmala“. Tiesa, šie klubai negalės pretenduoti į kito sezono tarptautines varžybas.

„Neabejoju, kad ir klubai, ir federacija yra suinteresuoti, kad čempionate dalyvautų ne 7, o 8 komandos. Jau kalbėjau su kai kuriais klubais. Ne visi, bet daugelis į mūsų padėtį žiūri geranoriškai“, – kalbėjo prie „Žalgirio“ gelbėtojų prisidėjęs buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas Raimondas Žutautas.

Pagrindinė užduotis naujojo „Žalgirio“ kūrėjams – suderinti juridinius klausimus su senuoju „Žalgiriu“, kuriame šeimininkauja Maskvos kalėjime sėdinčio Vadimo Kastujevo patikėtiniai.

Šio klubo vadovai kiek anksčiau pateikė paraišką dalyvauti LFF I lygos varžybose, bet dabar yra linkę tartis dėl teisių ir logotipo perdavimo naujam futbolo dariniui.

„Kalbėjomės su „Žalgirio“ administracijos direktore Aida Dudoniene. Ji pripažino, kad klubas visiškai neturi lėšų ir neprieštaraus, jei A lygoje ar I lygoje žais nauja komanda“, – informavo VMFD „Žalgiris“ sporto direktorius Artūras Steško.

Galutinis naujojo „Žalgirio“ likimas priklausys nuo derybų su senuoju rezultatų ir kitų A lygos klubų požiūrio.

VMFD „Žalgiris“ atstovai patikino, kad gali įvykdyti visas sąlygas, būtinas A lygos čempionato dalyvei. Naujasis klubas net yra pasirengęs įveikti licencijavimo procedūrą, jei tam būtų skirtas protingas terminas. Jei klubas žaistų A lygoje, būtų lengviau ieškoti ir rėmėjų.

„Darysime viską, kad mums būtų leista žaisti A lygoje“, – reziumavo M.Kasperūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų