Pereiti į pagrindinį turinį

Naujasis "Žalgiris" prašo klubų supratingumo

2009-03-12 09:00

Žais ar nežais legendinis Vilniaus "Žalgiris" A lygoje? Į šį klausimą bus atsakyta kitos savaitės pabaigoje.

Ne kiemo komanda

Vietos aukščiausiame Lietuvos futbolo divizione prašo ne Maskvos kalėjime sėdinčio Vadimo Kastujevo kontroliuojamas FK "Žalgiris", o naujasis darinys – viešoji įstaiga (VšĮ) Vilniaus miesto futbolo draugija (VMFD) "Žalgiris".

Šią organizaciją sukūrę legendinio klubo treneriai, žaidėjai, sirgaliai ir entuziastai antradienį spaudos konferencijoje pristatė savo planus ir viziją žurnalistams.

Praėjusį penktadienį toks pat bandymas savo ketinimų rimtumu įtikinti Nacionalinę futbolo klubų asociaciją (NFKA) ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomąjį komitetą baigėsi žalgiriečių nesėkme. LFF prezidentas Liutauras Varanavičius vėliau komentavo, kad federacijai ir klubams naujasis "Žalgiris" pasirodė nerimtas projektas.

Šį kartą VMFD "Žalgiris" atstovai bandė įtikinti kitaip. "Pripažįstame savo klaidą, kad per vėlai ėmėmės ryžtingų veiksmų. Vis dar tikėjome V.Kastujevo klubo administracijos pažadais, – sakė VMFD "Žalgiris" direktorius Mindaugas Kasperūnas. – Tačiau galiu užtikrinti, kad nesame kiemo komanda. Turime sutartis su 15-a buvusio "Žalgirio" žaidėjų, dar aštuoni sutartis turi pasirašyti šią savaite. Turimę visą A lygos klubui būtiną personalą, ketinimų protokolą su "Žalgirio" stadionu, sutartį su transporto kompanija."

Lems varžovų pozicija

Naujojo "Žalgirio" atstovai prašo jiems padaryti išimtį. Panašią, kaip Latvijoje, kurios aukščiausioje lygoje šiemet rungtyniaus dvi licencijų negavusios komandos – Rygos "Olimps" ir "Jūrmala". Tai reiškia, kad "Žalgiris" negalėtų pretenduoti patekti į tarptautines varžybas.

Be to, naujojo "Žalgirio" kūrėjai tikino, kad galėtų išspręsti ir licencijavimo klausimą. Svarbiausia, kad tam būtų suteiktas protingas terminas.

Bet kuriuo atveju "Žalgiriui" dabar reikia kitų A lygos komandų malonės. Spaudos konferencijos dalyviai pasakojo, kad daugelis klubų į jų iniciatyvą žiūri palankiai. Legendinio sostinės klubo nepalaiko tik dvi kitos komandos, tačiau ir jas tikimasi perkalbėti. Tai žalgiriečiams teks padaryti iki kovo 20 d. – būtent tada A lygos organizavimą perimanti NFKA turi patvirtinti čempionato tvarkaraštį.

"Manau, kad ir patys klubai turi būti suinteresuoti, kad čempionate dalyvautų 8 komandos. Jei bus tik septynios, vienai komandai teks 14 dienų gyventi be varžybų. Todėl tikimės palankumo", – pabrėžė buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas Raimondas Žutautas, kuris pasiryžęs tapti naujojo "Žalgirio" dalininku ir valdybos nariu.

Į pagalbą "Žalgiriui" stojo ir kitų komandų aistruoliai. Marijampolės "Sūduvos" sirgaliai oficialiai kreipėsi į savo klubo vadovus, prašydami ištiesti pagalbos ranką legendiniam šalies klubui.

Rėmėjai laukia verdikto

Naujojo "Žalgirio" atstovai patvirtino, kad vyksta derybos su V.Kastujevo patikėtinių valdomo klubo darbuotojais dėl teisių į logotipą ir istoriją perleidimo.

"Klubo direktorė Aida Dudonienė neprieštarauja, kad mūsų "Žalgiris" dalyvautų A lygoje. Dabar reikia išspręsti teisinius klausimus dėl teisių perdavimo", – informavo VMFD "Žalgirio" sporto direktorius Artūras Steško.

Naujojo "Žalgirio" vadovai neatmetė ir galimybės žaisti LFF I lygoje, tačiau pripažino, kad tai būtų didžiulis žingsnis atgal. "Iš to, kokios komandos rungtyniaus I lygoje, matyti, kad tai bus silpnos pirmenybės. Futbolininkai neišlaikytų to paties lygio, smuktų jų forma", – pabrėžė R.Žutautas.

Nuo A lygos klubų ir LFF pozicijos priklausys potencialių naujojo "Žalgirio" rėmėjų planai. "Akivaizdu, kad rėmėjai norėtų skirti pinigus aukščiausiame divizione žaidžiančiai komandai, – pažymėjo R.Žutautas. – Mūsų klube bus daug dalininkų, o tai taip pat turėtų padėti pritraukti rėmėjų."

Maža to, aštuonis mėnesius be algų gyvenantys žalgiriečiai pasiryžę dar pakentėti. O keli garsūs veteranai: Edgaras Jankauskas, Tomas Ražnauskas, Pavelas Leusas – taip pat pasirengę pagelbėti bėdos ištiktai ekipai. "Esame pasirengę kelis mėnesius žaisti nemokamai tik dėl "Žalgirio" vardo. Atidaviau "Žalgiriui" dešimt metų ir man ne tas pats, kas bus su komanda", – kalbėjo komandos saugas Igoris Steško.

"Man yra didelė garbė dirbti su tokiais vyrais. Žaviuosi jų profesionalumu ir sąmoningumu. Labai norėtųsi, kad mūsų pastangos nenueitų niekais, o A lygoje nebeliktų "Žalgirio", – reziumavo sostinės klubo treneris Mindaugas Čepas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų