Neįtikėtino atkaklumo Lietuvos tinklinio mūšyje – kauniečių triumfas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate įvyko vienas dramatiškiausių mūšių šiame sezone. Fantastišką kovingumą pademonstravęs Kauno „RIO-Startas“ namuose po penkių setų trilerio 3-2 (23:25, 17:25, 25:23, 25:23, 16:14) palaužė Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komandą.

Susitikimas truko beveik 2 valandas.

Po pralaimėtų pirmų dviejų setų, „RIO-Starto“ tinklininkai nepasidavė ir nelengvai, bet išlygino rezultatą ir mačo laimėtojai sprendėsi penktajame sete. Jame Šiaulių ekipa turėjo pranašumą didesnę laiko dalį. Šiauliečiai pirmavo 12:8 ir atrodė, kad pergalė jau ranka pasiekiama, bet tada iniciatyvą perėmė šeimininkai, kurie išplėšė pergalę lemiamame sete 16:14.

Nugalėtojams 22 taškus pelnė Linas Petravičius, 14 – Mykolas Suchanekas, 13 – Aurimas Mazūras, 8 – Audrius Kasparavičius.

Šiaulių ekipą į priekį vedė Arvydas Mišeikis. Jo sąskaitoje – 33 taškai. 21 tašką pridėjo Tomas Rogal, 9 – Mantas Grinevičius.

„Pirmuose dviejuose setuose bandžiau kiek kitokią komandos variaciją nei buvome įpratę visą sezoną iki šiol. Aikštelėje vienu metu buvo Jaroslavas Bogdanovičius ir Linas Petravičius, kuris ir žaidė sau neįprastoje pozicijoje. Negaliu sakyti, kad šis sustojimas nepasiteisino. Pradžia buvo viltinga, tačiau vėliau lindo bėdos kurių ir buvo galima tikėtis. Tačiau tai buvo labai gera praktika ir turime ko iš jos pasimokyti, kad kitą kartą būtų geriau. Vėliau stojome į sau įprastas pozicijas šiame sezone. Puikiai į žaidimą įsiliejo po keitimo pasirodęs Audrius Kasparavičius. Pasitvarkėme priėmimą, kas sustygavo ir visą kitą. Trečias, ketvirtas ir penktas setai buvo labai lygūs, todėl žaidėjams reikėjo parodyti charakterį ir svarbiausiais momentais priimti tinkamus sprendimus tiek techniškai, tiek taktiškai. Po keitimo pasirodęs Ignas Mazūras galimai pakeitė rungtynių eigą savo gynyba ir perdavimu svarbiais momentais ketvirtame sete“, – kalbėjo „RIO-Starto“ treneris Gilbertas Kerpė.

Kauniečių treneris džiaugėsi, kad jo auklėtiniai ne kartą parodė, kad galima išsigelbėti net sunkiausiais momentais.

„Atsiliekant penktajame sete 8:12, galima nuleisti galvą ir laukti seto pabaigos arba galima kantriai žaisti iki galo. Tiek stabilus Mato Navicko padavimas, tiek kitų komandos narių geri sprendimai (užtvara, gynyba, puolimas) ir lėmė, kad išlyginome rezultatą, o vėliau ir pervėrėme bei laimėjome. Labai džiaugiuosi visa komanda. Mums iki šiol labai trūko tokių rungtynių, kuomet žaidžiami 5 setai. Jos ilgos, permainingos, reikia susitvarkyti tiek su emocijomis, tiek su fizine būkle. Išlindo kelios mikro traumos, tikiuosi, kad greitu metu jas sutvarkysime. Nėra geresnio scenarijaus kaip pasiekti pergalę 3-2 atsiliekant po dviejų setų 0-2“, – mintimis dalinosi G. Kerpė.

„RIO-Startas“ (11 tšk.) čempionate užima antrąją vietą, o „Elga-Master Idea-SC Dubysos“ komanda (4 tšk.) yra trečia.

Po pertraukos atsinaujino kovos TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio I lygos čempionate. Kauno „RIO-Starto-2“ klubas savo aikštėje 1-3 (25:21, 17:25, 25:27, 17:25) nusileido „Kelmės“ ekipai. Įspūdingai kelmiškiai laimėjo trečiąjį setą, kuriame jie sugebėjo išsigelbėti atsilikdami 21:24.

Šeimininkams 23 taškus pelnė Zigfridas Suchodolskis, 12 – Deividas Strumila. Kelmės ekipoje rezultatyviausiai žaidė Donatas Andriulis (23 tšk.) bei Donatas Parnarauskas (12 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių