Pereiti į pagrindinį turinį

Neoficialus Sočio olimpiados simbolis - rupūžė Zoičius

2011-06-15 14:18
Neoficialus Sočio olimpiados simbolis - rupūžė Zoičius
Neoficialus Sočio olimpiados simbolis - rupūžė Zoičius / Scanpix.ee nuotr.

Organizacinis Sočio olimpinių žaidynių komitetas užregistravo dešimt autorinių logotipų, patekusių į trumpąjį kandidatų sąrašą, kurie gali tapti žiemos olimpinių žaidynių Sočyje 2014-aisias talismanais - tai kiškis, delfinas, leopardas ir kiti. Tuo metu neoficialiu olimpiados simboliu jau tapo rupūžė Zoičius, sukurtas Artiomo Lebedevo studijos.

Kaip savo tinklalapyje parašė pats rupūžės kūrėjas Jegoras Žgunas, rupūžė Zoičius pateko į pirmąją vietą pagal interneto vartotojų balsus vos tik buvo pradėtas publikuoti.

Į trumpąjį oficialių talismanų sąrašą Zoičius nepateko, nors filmuką apie jį "Youtube" interneto svetainėje peržiūrėjo daugiau kaip pusė milijono žmonių. Taip pat šį filmuką parodė beveik visos Rusijos televizijos.

Žaidynių organizacinio komiteto prezidentas Dmitrijus Černišenko varlę Zoičių palygino su Baba -jaga ir pavadino jį protesto išraiška. Pats Zoičiaus autorius tikisi, kad Rusija kada nors supras, kad talismanas  nebūtinai turi būti besišypsanti voverytė, primenanti 70-uosius.

Patentų biuro viceprezidentė Natalija Ribina teigia, kad rupūžė Zoičius nors ir nepateko į  talismanų trumpąjį sąrašą, tačiau, jos nuomonę, galėtų būti panaudotas esant būtinam reikalui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų